Ultimele cuvinte ale antrenorului Pavel Vancea: "Eu ca om, am esuat"

Ultimele cuvinte ale antrenorului Pavel Vancea: "Eu ca om, am esuat"
"Spinul bihorean" reda continutul biletului de adio lasat de campionul Pavel Vancea, inainte de a-si lua zilele, vineri dimineata. Pentru ca mai intreg continutul scrisorii a fost considerat de toti ce care l-au cunoscut ca fiind aproape incoerent, mai ales privit prin perspectiva unui gest absurd si de neexplicat, la cererea expresa a familiei, din cele 8 pagini ale scrisorii lui Pavel Vancea au fost extrase doar unele pasaje.

Tot la cererea familiei, acest mesaj a fost citit la inmormantarea campionului azi, 29 ianuarie.

"Catre lume

Da, stiu ca am gresit profund. Nu pot si nu vreau sa va cer nicio scuza. Nu merit! Undeva, totusi, am vrut sa fac lucruri bune si am reusit, am crescut copii care au ajuns niste personalitati. Mi-a fost greu, dar multumita personalitatii si puterii de convingere am reusit.

Lumea nu m-a inteles. Ca sensei, cuvant poate exagerat pentru pozitie, am facut tot ce am putut sa duc mai departe miscarea de karate. Poate, am vrut mai mult decat discipolii. Misu, tu ai fost, eu zic, un pic mai corect ca mine si Adi la fel. Nu m-ati oprit la timp … Asta este … Da, stiu ca nu am nicio scuza, dar poate undeva am vrut sa fac si bine, dar ca om am esuat!! Ca si antrenor, ca si sensei, am avut putere, influenta si caracter, asa ca va rog ca sa ma scuzati nu sa ma iertati, asta nu merit! Dar tot ce am facut a fost sa duc mai departe o miscare, poate cu mari sacrificii si poate ca ambitia personala a fost mai importanta ca si interesul comun. Am avut oameni buni in jurul meu. Dar, stresul a ramas, poate multumita artelor martiale am putut sa-l controlez cat de cat, dar a fost influentata si viata personala.

Înca o data o spun: sunt singurul raspunzator al tuturor lucrurilor care s-au intamplat in perioada 1996-2012. Ceilalti au fost doar victime colaterale a personalitatii si puterii personale pe care o emanam in jurul meu. Sunt singurul care stia si misca lucrurile, dar am si avut rezultate pe masura. Nu-i pedepsiti pe ei care nu sunt vinovati!! Nu-i pedepsiti pe ei care nu au nicio vina. Fata de mine au fost cu respect, unde au putut m-au ajutat. Dar … eu, ca om, si inca o data o spun, am esuat. Toate celelalte pot sa vina in sprijinul meu. Nici Eva si nici Marta si nici nimeni altul nu au facut rau, nu au gresit. Doar Eu. Poate ca acolo jos... voi plati mai mult". 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
19

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
66

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
146

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...