Ce trebuie sa faci ca Google sa nu stie totul despre tine

Ce trebuie sa faci ca Google sa nu stie totul despre tine
Decizia Google de a-si pune toate cele 60 de servicii pe care le ofera sub umbrela unei singure politici de confidentialitate a starnit interesul asupra felului in care cei care detin conturi Google isi pot configura datele personale. Iata ce trebuie sa faci pentru a nu imparti ceea ce nu vrei, oricui.

Componenta de integrare a datelor, potrivit noii politici a companiei Google, detine controlul asupra datelor pe care diferite conturi le impart intre ele si nu pot fi configurate serviciu cu serviciu, noteaza Washington Post, citat de ziare.com.

Dar utilizatorii Google au, totusi, control asupra unei parti din informatiile pe care le impart companiei insasi, prin conturile pe care le detin.

Google pune la dispozitia utilizatorilor cateva optiuni privind asocierea informatiilor cu orice cont al companiei.

Poti vedea prezentarea generala a tuturor informatiilor pe care Google le asociaza contului tau la sectiunea "Dashboard/Tablu de bord" din sectiunea "Profile and Privacy/Profil si confidentialitate" a Google Accounts.

Exista o multime de informatii pe aceasta pagina, cum ar fi dispozitivele care folosesc Android si sunt asociate contului, calendar, informatii de contact, istoria utilizarii Gmail, activitatea de pe Google Music, Google Talk, Google Reader, Google Voice si contactele tale Google si serviciul de chat.

Iti poti edita preferintele prin intermediul acestei pagini, desi alte informatii, cum ar fi ce dispozitive cu Android sunt asociate contului nu pot fi editate.

In afara de sectiunea "Dashboard/Tablou de bord", utilizatorii isi pot deconecta setarea care permite Google sa inregistreze toata istoria de cautari a acestora.

Aceasta inregistrare pastreaza toata istoria cautarilor si a rezultatelor pe care le-ai accesat in urma afisarii.

Pentru a ajunge la acest meniu, acceseaza sectiunea "Privacy/Confidentialitate" din pagina principala a contului. Mergi pana in josul pagini si apasa pe butonul pe care sta scris "Go to Privacy Center".

Acolo poti vedea actuala politica de confidentialitate a companiei, unde apar si noile modificari, si poti accesa sectiunea "Privacy Tools", apoi in josul paginii o sa gasesti "Web History Controls". De acolo poti stopa, edita sau sterge toata istoria cautarilor pe Web.

Daca vrei sa-ti stergi toata istoria cautarilor Google de pe calculator, ar trebui sa o stergi si din browserul pe care il folosesti si de pe orice toolbar il ai.

Pentru a face asta, acceseaza setarile de istorie ale browserului tau. In Firefox si Internet Explorer poti sterge istoria accesarilor din meniul "Tools/Instrumente". In Chrome, fa click pe iconita cu cheia, mergi pe tab-ul "Instrumente" si alege optiunea "Clear Browsing Data/Sterge Datele de Navigare".

Daca sunteti interesat de ceea ce stie Google despre dumneavoastra, informatii care pot fi folosite in scopuri publicitare, puteti accesa sectiunea Ad Preferences si sa vezi ce fel de profil ti-a construit Google.

Desigur, poti opta pentru dezactivarea preferintelor pentru reclame si a reclamelor personalizate de la Google, in contul de Gmail, din acest meniu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
13

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
176

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
50

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...