ULTIMATUM APA GRUP: Cinci zile au datornicii sa isi achite datoriile!

ULTIMATUM APA GRUP: Cinci zile au datornicii sa isi achite datoriile!
900 de consumatori casnici şi agenţi economici din municipiile Botoşani şi Dorohoi vor fi debranşaţi de la sistemul de alimentare cu apă potabilă dacă în următoarele cinci zile lucrătoare nu-şi achită restanţele la plata facturilor pentru serviciile de apă şi canalizare, anunta SC Apa Grup SA!

Reprezentanţii societăţii SC Apa Grup SA spun că sunt nevoiţi să aplice prevederile contractuale preluate din Legea 51 din 2006 şi să lase deoparte orice considerente de ordin social, din cauză că doi dintre principalii furnizori ai operatorului de apă au trecut la luarea unor măsuri radicale pentru a recupera, la rândul lor, datoriile pe care SC Apa Grup le-a acumulat către aceştia.

Direcţia Apelor Siret Bacău – Sistemul Hidrotehnic Independent Siret, pentru o datorie de peste 800.000 de lei, a redus deja cu 30% debitele de apă livrate din acumularea Bucecea, lucru care se resimte deja în rezervoarele de apă ale staţiilor Bucecea şi Cătămărăşti.

Totodată, E.ON Moldova Furnizare a anunţat că începând de săptămâna viitoare va întrerupe furnizarea energiei electrice la toate locurile de consum aparţinând SC Apa Grup SA Botoşani, valoarea facturilor restante către furnizor fiind de 1.7 milioane de lei.

Efectul acestei măsuri va consta în paralizarea întregului sistem de alimentare cu apă a judeţului. Pentru a nu se ajunge la această situaţie, SC Apa Grup anunţă că a dat preavize tuturor consumatorilor, persoane fizice sau juridice, care au datorii de peste 90 de zile de la data scadentă, anunţându-i că peste 5 zile lucrătoare, dacă nu-şi achită obligaţiile de plată, vor rămâne fără apă potabilă la robinete.

"Luăm această măsură pentru a-i proteja pe consumatorii buni-platnici. Şi facem un apel către toţi restanţierii noştri, persoane fizice sau societăţi comerciale, să-şi achite facturile la apă şi canalizare, pentru ca noi să putem debloca relaţiile contractuale cu furnizorii", este declaraţia făcută de Maricel Georgescu, directorul general al SC Apa Grup SA Botoşani.
 
La această dată sunt 600 de consumatori casnici din municipiul Botoşani care au datorii de peste 3 luni, în timp ce în Dorohoi pe lista restanţierilor sunt 254 de case şi 46 de agenţi economici.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
279

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
428

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
564

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...