ROMANIA: Garda Financiara a confiscat 700 de oi, dar le-a vandut ieftin pentru ca mancau prea mult!

ROMANIA: Garda Financiara a confiscat 700 de oi, dar le-a vandut ieftin pentru ca mancau prea mult!
Unde-i lege nu-i tocmeala, dar ce te faci atunci cand produsele confiscate mai trebuie si... mulse? Garda Financiara a confiscat 703 de oi, dar le-a vandut ieftin pentru ca mancau prea mult. Fiscul precizeaza ca oile nu au fost mulse si nici tunse. Vanzarea in pripa a oilor s-a facut pe baza faptului ca sunt considerate "bunuri perisabile".

Sechestrul animalelor a fost facut vinerea trecuta, de la o firma din Oradea, iar luni au fost vandute pentru aproape 70.000 de lei unei societati oradene, pret de cel putin doua ori mai mic decat in piata.

Animalele erau transportate intr-un autotren care circula pe directia Timisoara - Arad, iar soferul nu avea documente justificative decat pentru 359 de capete.

Animalele au fost cazate temporar intr-un staul inchiriat in zona, au fost hranite, dar nu si mulse. Valentin Carbunaru, comisar general adjunct al Garzii Financiare, nu stia ca animalele au fost deja vandute, insa ne-a spus cum se procedeaza in astfel de cazuri.

"Nu e prima data cand confiscam animale. Adevarul e ca ne cam chinuim pentru ca trebuie sa inchiriem un loc corespunzator unde sa le cazam si ne costa si mancarea lor. Comisia de Valorificare a Bunurilor Confiscate, de la Finante, organizeaza o licitatie si le vinde, de obicei, in maxim o saptamana", a declarat Valentin Carbunaru, comisar general adjunct al Garzii Financiare, pentru Money.

Acesta a mai tinut sa precizeze ca Garda Financiara nu are alte foloase de pe urma oilor precum valorificarea laptelui ori a lanii.

"Dupa ce le vindem, ne scadem costurile cu hrana si cazarea si gata. Se vor vinde la ce pret mai bun putem obtine. Cred ca vom scapa repede de ele pentru ca sunt firme interesate si se mai apropie si Pastele", a mai spus oficialul citat.


Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
140

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
79

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
94

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...