Patronii din industria cărnii au început să se plângă de faptul că nu mai fac faţă scumpirii materiei prime şi scăderii puterii de cumpărare! Soluţia găsită de ei? Scăderea calităţii produselor, care, oricum, lasă de dorit!
"Există un lucru care este foarte riscant şi care se întâmplă în România de un an. Se umblă la reţetele preparatelor de carne, şi nu numai. Scad calitatea reţetei pentru a păstra preţul constant. O parte din noi vom umbla la reţete şi iar va striga presa ce produse proaste avem", a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, la rândul lui producător de mezeluri, scrie Libertatea.
Cu alte cuvinte, după ce că sunt proaste, mezelurile, îndeosebi cele din categoria inferioară, vor fi în curând şi mai rele din punct de vedere al calităţii!
Conţin şi resturi de la animale
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a avertizat în mai multe rânduri că aceste produse, cum sunt parizerul, cremvuştii sau salamurile din categoria inferioară, conţin, în proporţie de 80%, mizerii cum ar fi grăsimea, şoriciul şi resturile de la animale, precum tendoane, urechi sau stomac, şi foarte puţină carne. Aşadar, în curând, mezelurile vor conţine şi mai multe astfel de "nenorociri"!
Rezultat catastrofal după ce Protecţia Consumatorilor le-a verificat în laborator
Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au "băgat" recent în laborator câteva tone de mezeluri, iar rezultatul a fost catastrofal! Produsele nu respectă normele minime ale conţinutului de proteine, adică au puţină carne. Totodată, fostul ministrul al agriculturii, Stelian Fuia, a declarat luna trecută: "Să nu ne mirăm când se scurge apa din parizer şi din salam, pentru că acum nimeni nu verifică reţetele producătorilor".
Lector dr. Lygia Alexandrescu avertizează: "Trebuie consumate rar, de poftă şi în cantităţi moderate, numai de adulţi"
"Deşi gustoase şi apetisante, mezelurile sunt produse alimentare care trebuie consumate rar, de poftă şi în cantităţi moderate, numai de adulţi. Compoziţia lor este departe de nevoile nutritive ale organismului datorită prezenţei unor cantităţi mari de grăsimi saturate, sare şi aditivi alimentari sintetici nocivi (nitraţi, nitriţi şi fosfaţi de sodiu şi de potasiu, monosodiu, glutamat etc.), toxici pentru organism", avertizează lector dr. Lygia Alexandrescu, nutriţionist acreditat CIO.
Uite ce au ajuns să ne bage în mezeluri!
Stiri Botosani Thursday, 17 May 2012 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Marius Budăi a demonstrat că PSD a crescut de fiecare dată pensiile cu cel puțin 41%, în timp ce PNL le-a înghețat de mai multe ori! (foto)
astăzi, 08:56
Social-democratul demonstrează că PNL a mințit când s-a lăudat că a majorat pensiile cu 40%. În realitate, spune Budăi, PNL a înghețat pensiile în 2021, iar fostul premi...
Calendar ortodox, 16 noiembrie: Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei
astăzi, 08:10
Înainte de a fi chemat de Hristos-Domnul să-I fie ucenic, Matei fusese vameş în Capernaum, lângă lacul Galileei şi se numea Levi. Vameşii erau dispreţuiţi de evrei, pentru că...
Adolescent de 13 ani, mort după ce mopedul pe care circula s-a izbit de un tractor pe un drum din Suceava!
Friday, 15 November 2024
Un moped pe care se aflau doi tineri de 13 și 15 ani s-a izbit de un tractor care circula pe raza localității Bosanci din Suceava. Una dintre persoanele de pe moped (tânărul de 13 ani) a ...