UE a aprobat cotele obligatorii de refugiati: Ce va face Romania?

Cotele obligatorii de repartizare a refugiatilor au fost aprobate marti in cadrul Consiliului JAI de la Bruxelles. Romania, reprezentata de ministrul de Interne Gabriel Oprea, a votat impotriva cotelor, alaturi de Cehia, Slovacia si Ungaria. Insa, avand in vedere ca a existat majoritate calificata, masura a fost aprobata, informeaza Digi 24.

Ramane de vazut la sfarsitul intalnirii ce alege sa faca Romania: va accepta cotele obligatorii sau va suporta consecintele si care vor fi acestea?

Decizia de marti seara vine in ajunul unui summit extraordinar ce va avea loc miercuri la Bruxelles. Sefii de stat si guverne urmeaza sa se intalneasca pentru a lua deciziile finale, iar Romania va fi reprezentata de presedintele Klaus Iohannis. Pana acum seful statului si-a mentinut pozitia de a nu accepta cotele obligatorii, sustinand cotele voluntare.

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a explicat, la B1 Tv, ca decizia de miercuri de la summit va fi cea importanta.

"De remarcat ca fractura generata la jumatatea anului intre Vest si Est persista. Criza a produs o paguba majora inauntrul UE. Decizia in Consiliul JAI e una tehnica, va fi deosebit de important ce se va intampla maine la Consiliul European. Din punct de vedere al unitatii europene e un semnal foarte, foarte prost", a spus Diaconescu.

Romania a anuntat inca dinaintea primului Consiliu JAI, chiar prin vocea presedintelui Klaus Iohannis, ca nu va accepta mai multi imigranti decat are la acest moment capacitatea sa adaposteasca.

Marti, prim-vicepremierul Gabriel Oprea a plecat la Bruxelles ca o pozitie usor mai maleabila, anuntand ca "Romania isi manifesta solidaritatea cu privire la relocarea persoanelor aflate in nevoie de protectie internationala prin preluarea unui numar de 1.705 solicitanti de azil din Italia si Grecia, precum si a inca 80 de persoane din afara Uniunii" (in total 1785).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ești obligat să prestezi ore suplimentare? Ce ar trebui să știe botoșănenii!

astăzi, 09:00

Orele suplimentare sunt acele ore de muncă efectuate în plus față de programul normal de lucru. Codul Muncii din România prevede: „Pentru salariații angajați cu normă î...

Familie în pericol, salvată de la dezastru de intervenția promptă a pompierilor botoșăneni! (Foto)

astăzi, 08:49

S-a întâmplat în localitatea Ionășeni, județul Botoșani. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești au intervenit prompt și au stins flăcările înainte ca ac...

Iftime, întrebat pe stradă cu ce se ocupă: ”Sunt un om bogat, am cele mai profitabile firme!”

astăzi, 08:01

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, a fost oprit în plină stradă și a fost întrebat, în momentul în care era filmat, clip pus ulterior pe platforma TikTo...