Ucrainenii iau cu asalt județul Botoșani după război, cel mai mare vârf înregistrat în 2024!

Ucrainenii iau cu asalt județul Botoșani după război, cel mai mare vârf înregistrat în 2024!

   Foto: Arhivă

Șeful Biroului pentru Imigrări din județul Botoșani a anunțat că peste 500 de cetățeni străini au solicitat de la începutul acestui an și până în prezent să li se elibereze permis de ședere pentru beneficiarii protecției temporare.

Este vorba, de fapt, despre 523 de ucraineni stabiliți la Botoșani.

Potrivit subcomisarului de poliție Ioan Ioanașciuc, șeful Biroului pentru Imigrări în județul Botoșani, ei sunt beneficiari de drept și chiar dacă solicită sau nu eliberarea acestui document ei tot beneficiază de drepturile prevăzute în legislație.

„Pe raza noastră de competență sunt cetățeni ucraineni care vin și solicită emiterea acestui permis de ședere. Ei sunt beneficiari de drept. Dacă solicită emiterea acestui document i se eliberează, dacă nu ei beneficiază în continuare de toate drepturile”, a declarat subcomisar de poliție Ioan Ioanașciuc, șeful Biroului pentru Imigrări în județul Botoșani.

Acesta a explicat că anul acesta s-a înregistrat cel mai mare număr de cetățeni ucraineni care au hotărât să rămână în județul nostru.

De exemplu, în 2022 au fost emise 300 – 400 de permise de ședere pentru acești beneficiari ai protecției temporare, iar în 2023 doar 300.

Acum, în 2024 s-au înregistrat 523, cele mai multe solicitări de la izbucnirea războiului.

„Din martie 2022 au început să fie emise permisele de ședere pentru beneficiarii protecției temporare. În 2022 au fost aproximativ 300 – 400 de permise emise, anul trecut au fost 300, iar acum au crescut până la 523”, a declarat subcomisar de poliție Ioan Ioanașciuc.

Acesta a mai explicat că sunt persoane care vin pentru prima dată și solicită un astfel de permis sau mai sunt persoane care au avut un astfel de permis pe raza altui județ și vor să își schimbe adresa.

Li se emite un nou permis de ședere pentru beneficiarii protecției temporare ca urmare a schimbării adresei sau pierderii, de exemplu”, a completat Ioan Ioanașciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul Laborator de Microbiologie din Botoșani a fost inaugurat! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Laboratorul de Microbiologie de la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani a fost inaugurat, vineri, 25 octombrie. Valoarea totală a proi...

Ziua Armatei la Botoșani: Discursuri, jerbe de flori și defilarea militarilor! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Anual, pe 25 octombrie, este sărbătorită Armata României. La Botoșani au fost organizate manifestări în două locații: la Monumentul „Gl. Gheorghe Avrămescu” din Piața ...

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Botoșani la întâlnirea cu mediul de afaceri: „Presupun că nu vreți un speech din partea mea” (Foto, Video)

Thursday, 24 October 2024

Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, la Hotel Rapsodia, cu antreprenorii din județul Botoșani. Premierul României, candidat din partea PSD la funcția de președinte, le-...