Botoșăneanul care a sărbătorit Armata Română la Madrid! (Foto)

Originar din Botoșani, atașatul militar al României la Madrid le-a mulțumit autorităților spaniole și militarilor prezenți pentru primirea călduroasă.

Botoșăneanul care a sărbătorit Armata Română la Madrid! (Foto)

   Foto: Facebook / Ambasada României în Spania

Pe 24 octombrie, Reședința Militară Alcazar din Madrid a fost gazda festivității de celebrare a Zilei Armatei Române, eveniment organizat pentru comemorarea și recunoașterea valoroaselor servicii și sacrificii ale militarilor români.

În anul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO, a fost omagiată contribuția României în domeniul militar, alături de un public numeros format din reprezentanți ai autorităților centrale spaniole, oficiali de rang înalt din cadrul Ministerului spaniol al Apărării, din conducerea tuturor categoriilor de forțe armate din Spania, atașați militari și membri ai corpului diplomatic acreditat la Madrid, precum și ofițeri români aflați în misiune pe teritoriul Spaniei.

În deschiderea evenimentului, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României în Regatul Spaniei, Raluca Mihăilă, a evidențiat rolul României de furnizor activ de securitate în cadrul Alianței Nord Atlantice, subliniind totodată aportul esențial al Armatei Române la apărarea valorilor și principiilor de pace, libertate și democrație în cadrul teatrelor de operații în care militarii români își desfășoară activitatea, cu loialitate, curaj și dedicare.

Originar din Tudora, județul Botoșani, atașatul român al Apărării la Madrid, colonelul Florin Liuță, a punctat importanța cooperării și a schimbului de cunoștințe între cele două țări, reafirmând totodată angajamentul României de a continua să lucreze mână în mână cu Spania pentru consolidarea securității și păcii în spațiul transatlantic. Totodată, colonelul Florin Liuță a prezentat contribuția României, ca aliat puternic și responsabil, pentru menținerea securității și stabilității cu accent pe regiunea Mării Negre.

De asemenea, colonelul Florin Liuță le-a mulțumit autorităților spaniole și militarilor prezenți pentru primirea călduroasă și a subliniat importanța cooperării și a schimbului de cunoștințe între cele două țări.




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au respins 2.650 euro mită de la un conducător auto prins beat la volan! (Video)

astăzi, 10:34

Duminică, 27 octombrie, în jurul orei 2.30, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către...

Andrei Tcaciuc, un spectacol despre ”oamenii care se grăbesc” într-un oraș al energiilor culturale (Video)

astăzi, 09:58

Coregraf și performer botoșănean de origine ucraineană, Andrei Tcaciuc a urmat cursurile programului Coregrafie din cadrul Universității Națională de Arte „George Enescu” din Iași...

Peste o sută de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European: oferta AJOFM

astăzi, 09:56

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 142 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Germania 60 locuri de mun...