UCRAINA: 5 morţi, violenţe extreme! VIDEO

UCRAINA: 5 morţi, violenţe extreme! VIDEO
Zeci de mii de manifestanţi proeuropeni s-au reunit în centrul Kievului, miercuri seara, după o zi marcată de ciocniri mortale cu poliţia, relatează AFP. Noi ciocniri aveau loc între manifestanţi şi scutieri, în contextul în care opoziţia a ameninţat că va trece "în ofensivă" începând de joi dacă preşedintele Viktor Ianukovici nu va face concesii.

Opoziţia a anunţat miercuri că aşteaptă concesii din partea Puterii, căreia i-a oferit un ultimatum de 24 de ore. Manifestanţii din Ucraina vor trece "în ofensivă" începând de joi dacă preşedintele Viktor Ianukovici nu va face concesii, afirmă unul dintre liderii opoziţiei, Vitali Kliciko, citat de AFP si preluat de realitatea.net.

"Dacă Viktor Ianukovici nu face concesii, joi vom trece în ofensivă", a avertizat Kliciko în faţa a zeci de mii de manifestanţi adunaţi în Piaţa Independenţei din Kiev, recomandând preşedintelui să convoace alegeri legislative şi prezidenţiale anticipate.

Uniunea Europeană s-a declarat "şocată" de violenţele din Ucraina, avertizând Kievul cu "posibile acţiuni" şi "consecinţe" asupra relaţiilor bilaterale. "Deplângem în termenii cei mai puternici utilizarea forţei şi violenţele", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, adăugând că UE analizează "posibile acţiuni şi consecinţe asupra relaţiilor bilaterale".

Rusia a anunţat că nu va interveni în situaţia din Ucraina, a declarat joi purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează AFP.



Avertisment de călătorie pentru români

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Ucrainei să evite prezenţa în zonele în care se desfăşoară manifestaţii şi să nu participe la aceste acţiuni.

"Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Ucrainei să evite prezența în zonele în care se desfășoară manifestații. Având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu victime, MAE recomandă cetăţenilor români să nu participe la aceste acţiuni, în caz contrar riscând să fie pedepsiţi în conformitate cu noua legislație în vigoare de la 22 ianuarie 2014", se arată într-un comunicat remis, miercuri seară, agenţiei MEDIAFAX.

Atenționarea este valabilă îndeosebi pentru zonele centrale ale orașului Kiev - Piața Independenței, bulevardul Hresciatik, stadionul Dinamo - dar și pentru alte localități în care se pot declanșa manifestații asemănătoare.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
86

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
92

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
32

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...