Cat trebuie sa castigi ca sa poti lua un credit prin programul Prima Casa

Creditul Prima Casa se numara printre putinele imprumuturi la care se mai gandesc romanii, in conditiile in care si dobanzile la lei au scazut si au devenit mai accesibile decat cele in euro. Vezi ce venituri trebuie sa ai pentru a putea accesa un imprumut echivalent cu 30.000, 40.000 sau 50.000 de euro de la bancile de pe piata locala.

Anul acesta, beneficiarii vor avea la dispozitie un plafon de garantii de 1,2 miliarde de lei la care se adauga suma ramasa nealocata si/sau neutilizata din plafonul pentru anul 2013 in valoare de circa 740 de milioane de lei, din care aproximativ 495 de milioane pentru achizitia locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), potrivit Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Pe langa cele 16 banci care au acordat credite in anul 2013 in cadrul programului, in 2014 se vor putea inscrie in program noi finantatori, cu conditia ca acestia sa-si desfasoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementarilor validate de Banca Nationala a Romaniei.

Acest program este si in avantajul bancilor, in conditiile in care rata creditelor neperformante este de doar 0,1%, conform FNGCIMM, procent nesemnificativ pe langa cel inregistrat pe intregul sistem bancar, de peste 21%.

Si in acest an finantarile se acorda doar in moneda nationala.

Citeste continuarea pe dailybusiness.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

astăzi, 19:40

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...