Turcescu: Geoană trece de la prostănac la prost de-a binelea prin explicaţiile vizitei la Vîntu

Turcescu: Geoană trece de la prostănac la prost de-a binelea prin explicaţiile vizitei la Vîntu

 Robert Turcescu  

Moderatorul dezbaterii finale a candidaţilor la preşedinţie din 2009, Robert Turcescu, a declarat marţi că nu se susţin explicaţiile lui Mircea Geoană cu privire la vizita făcută lui Sorin Ovidiu Vîntu, spunând că astfel social-democratul trece de la statutul de "prostănac" la "prost de-a binelea".

"În calitate de moderator al dezbaterii pentru preşedinţie, rolul meu ca jurnalist nu era unul foarte, era de moderator al dezbaterii. Prin urmare, cu câteva zile înainte de dezbaterea care a avut loc pe 4 decembrie a anului trecut, m-am întâlnit în mod public şi potrivit unor norme pe care le stabilisem cu două săptămâni înainte, sub tutela celor de la IPP, cu Victor Ponta, purtătorul de cuvânt al campaniei candidatului Mircea Geoană, cu domnişoara Andreea Creţulescu, la acea vreme retrasă din postura de jurnalist al grupului Realitatea-Caţavencu şi, înţeleg, era un soi de consilieră pe probleme de imagine a domnului Mircea Geoană, cu domnul Sebastian Lăzăroiu, care era reprezentantul staff-ului de campanie al domnului Traian Băsescu şi cu reprezentanţii IPP. Am agreat împreună temele care urmau să fie dezbătute în respectiva confruntare a celor doi candidaţi, timpul alocat fiecărei teme şi s-a tras la sorţi ordinea în care vor începe să vorbească Băsescu sau Geoană", a povestit Turcescu, în cadrul emisiunii pe care o realizează la B1 Tv.

"Prin urmare, în momentul în care domnul Geoană susţine că s-a dus acasă la Sorin Ovidiu Vîntu să afle întrebările de la dezbaterea pentru preşedinţie, mă tem că vrea să parcurgă într-o distanţă foarte rapidă drumul de la statutul de prostănac la statutul de prost de-a binelea şi nu intenţionez să-l jignesc. Dar e o prostie ce spune Mircea Geoană, dacă voia să afle temele care vor fi dezbătute în confruntarea cu Traian Băsescu era suficient să-l întrebe pe domnul Victor Ponta, care ştia ce teme urmau să fie dezbătute, la fel cum sunt convins că şi Traian Băsescu l-a întrebat pe consilierul său, Sebastian Lăzăroiu, ce urma să discute în confruntarea pentru preşedinţie", a mai afirmat jurnalistul.

Turcescu a negat, din nou, participarea la întâlnirea Mircea Geoană - Sorin Ovidiu Vîntu."N-am respirat niciodată aerul aceleiaşi încăperi cu domnii Sorin Ovidiu Vîntu şi Mircea Geoană împreună. Pe de altă parte, trebuie să spunem un lucru: da, cei 20 şi un pic de senatori ştiu pe bună dreptate că un jurnalist a asistat, sau dacă nu a asistat, măcar a fost martor la momentul în care domnul Mircea Geoană intra în reşedinţa omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. A existat un jurnalist al trustului Realitatea-Caţavencu care a văzut momentul în care domnul Geoană intra în reşedinţa domnului Vîntu", a povestit jurnalistul.

Mai mulţi lideri PSD, atât centrali cât şi din teritoriu, i-au transmis marţi o scrisoare deschisă lui Mircea Geoană în care îl critică pentru interviul prezentat luni pe blogul personal, punându-i o serie de întrebări prin care, dacă va răspunde "onest", îi va convinge că doreşte să rămână în PSD. (Realitatea.net)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
269

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
310

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
193

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...