Țurcanu se întoarce la portul popular: "Nu trebuie să ne fie rușine de tradiția și rădăcinile noastre"

Țurcanu se întoarce la portul popular: "Nu trebuie să ne fie rușine de tradiția și rădăcinile noastre"
Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a renunțat pentru o zi la cravată și la costum și a venit la muncă, în a treia zi de Paști, îmbrăcat în costum național.

Țurcanu a venit îmbrăcat cu o cămașă albă, din in, cu motive florale, pe care a achiziționat-o de la Vorona, și cu un brâu cu modele din mărgele, pe care l-a luat de la Gura Humorului.



Președintele CJ vrea ca în acest mod să promoveze tradițiile și portul popular, pe care, spune el, mulți le-au uitat sau fug de ele.

"Am fugit de niște lucruri sfinte: mâncarea noastră tradițională și portul nostru drag tradițional și frumos așa cum a fost de-a lungul anilor când bătrânii noștri îl respectau. Eu, personal, vreau să arăt tuturor cetățenilor județului Botoșani că este un port frumos și nu trebuie să ne fie rușine de tradiția și rădăcinile noastre. Astăzi fiind zi de sărbătoare am venit îmbrăcat în port popular, și la toate târgurile din județ la care voi participa voi merge îmbrăcat așa", a pus Florin Țurcanu.

În costum popular a venit îmbrăcat și Radu Judele, administratorul public al județului. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
64

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
116

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
248

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...