Țurcanu despre declarațiile primarului cu privire la Spitalul Județean: "Face trafic de influență? Îl rog să se trezească și poate înțelege cine este și unde este locul lui"

Țurcanu despre declarațiile primarului cu privire la Spitalul Județean: "Face trafic de influență? Îl rog să se trezească și poate înțelege cine este și unde este locul lui"
  Nici declarațiile făcute de primarul Ovidiu Portariuc, în ceea ce privește Spitalul Județean Mavromati, nu au rămas netaxate de președintele Consiliului Județean.

 Florin Țurcanu a spus că nu este treaba edilului să intervină pentru rezolvarea situației financiare a unității spitalicești, parlamentarii fiind cei care au pârghiile legale pentru a face acest lucru.

“Am văzut că face o declarație publică că va face trafic de influență el și toți PSD-iștii pe care îi are alături. Eu cred că cel mai bun lucru și legal care se poate face, și am vorbit cu managerul, să invite după Paști toți parlamentarii, idiferent de culoarea lor politică, să le expună situația spitalului, să ceară în Parlament prin declarații politice, interpelări sau chiar printr-o grevă parlamentară să se respecte legea și la Botoșani", a spus Florin Țurcanu.

El a mai spus că înainte de toate, social-democrații trebuie să respecte legea, dând exemplul unui spital din Bacău care are un număr mai mic de paturi decât Spitalul Județean, dar care primește o finanțare superioară.

“Directorul de la Botoșani care e PSD-ist (n.r. președintele Casei de Asigurări de Sănătate) a încălcat legea și nu a vrut să finanțeze la adevărata valoare Spitalul Județean. Nu avem nevoie să facem trafic de influență ca să respectăm legea, PSD să respecte legea și să nu încurce spitalul. Ce să facă primarul, să folosească influența la colegii de partid. Dar ce e acolo? Acolo sunt în funcții administrative, nu la sediul PSD. Poate face confuzie. Îl rog să se trezească și poate înțelege cine este și unde este locul lui și să facă ceea ce trebuie să facă, să lase răzbunările și minciunile", a completat șeful CJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
263

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
112

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
122

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...