Ţurcanu, despre colaborarea din USL: Mi-am dat seama că băieţii aceştia nu sunt serioşi

Atitudinea pe care o au social-democraţii faţă de USL şi acţiunile pe care le-au făcut în ultima perioadă dovedesc că nu ştiu să îşi respecte cuvântul pentru angajamentele făcute, susţine preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu.

Liderul liberalilor botoşăneni a ţinut să puncteze din nou faptul că PNL nu va fi o anexă a PSD-ului şi dacă pleacă cineva de la guvernare, pleacă şi ceilalţi.

"În România, clasa politică nu a înţeles că trebuie să îşi respecte promisiunile şi angajamentele făcute şi cred că acum observăm cu toţii ceee ce bănuiam de mult, că PSD nu o să îşi ţină cuvântul, că se consideră un partid prea mare ca să poată avea parteneri care pun condiţii. Ei vor parteneri care să execute ceea ce ei stabilesc. PNL-ul nu poate fi vasalul PSD-ului. PNL-ul a fost şi este cel mai vechi partid din România, am trecut perioade destul de grele, am coborât la 7%, am crescut şi până la 24%, şi vrem să demonstrăm românilor că suntem un partid serios, ne respectăm doctrina, identitatea, şi nu vom deveni anexa PSD pentru că în Guvern am intrat pe picior de egalitate", a declarat Florin Ţurcanu.

Acesta a mai precizat că în cazul în care PSD nu va mai dori să guverneze alături de PNL, va fi depusă o moţiune de cenzură.

"PNL-ul doreşte să rămână la guvernare, dar guvernarea să fie USL, nu PSD. Noi suntem oameni care ne respectăm angajamentele şi vrem să guvernăm pentru români. Nu stăm în genunchi. Eu am simţit, că vin de la firul ierbii, să băieţii acesţia nu sunt serioşi. Ori guvernăm pentru români, ori plecăm acasă cu toţii. Şi Ponta să demisioneze. Dacă nu demisionează vom depune moţiune de cenzură. Dacă am ajuns să guvernăm România cu traseiştii politici atunci o să discutăm şi noi când vom depune o moţiune de cenzură cu toţi parlamentarii şi vom căuta majorităţi", a menţionat Ţurcanu, care a mai spus că la formarea USL discuţiile se purtau între Crin Antonescu şi Victor Ponta, iar acum au apărut la mijloc tot felul de personaje.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concluzia lui Liviu Ciobotariu, după Dinamo - FC Botoșani 2-2!

astăzi, 08:18

Pentru „Câinii Roșii” au marcat Astrit Selmani (minutul 28) și Dennis Politic (minutul 71), în timp ce pentru moldoveni au înscris Lorand Fulop (minutul 77) și Eduard ...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi Sf. Cuv. Hariton Mărturisitorul; Sf. Proroc Baruh; Sf. Cuv. Neofit Zăvorâtul din Cipru

astăzi, 08:00

A fost prins în timpul împăratului Aurelian (270-275), supus supliciilor şi întemniţat. Pentru că a avut curajul să-i înfrunte pe păgâni şi pentru că a mărturisi...

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...