Tu unde vrei să mergi în concediu la vară? Țările Europei se pregătesc pentru vacanța turiștilor imunizați

Tu unde vrei să mergi în concediu la vară? Țările Europei se pregătesc pentru vacanța turiștilor imunizați

Țările ale căror economii se bazează în mare parte pe turism au anunțat că granițele lor vor fi deschise călătorilor imunizați.

Aceștia vor trebui însă să dovedească că au primit un vaccin împotriva coronavirusului, mai ales în condițiile în care UE lucrează în prezent la un certificat verde digital care va permite cetățenilor europeni vaccinați să călătorească liber pe continent.

Până acum Islanda a introdus certificate pentru cetățenii săi vaccinați, iar Spania, Grecia, Georgia, Portugalia, Danemarca și Suedia îi vor urma exemplul, relatează economedia.ro.

Iată care sunt destinațiile care primesc turiștii vaccinați în această vară:

Grecia

Grecia se va deschide turiștilor începând cu 14 mai, a declarat ministrul grec al turismului, atâta timp cât turiștii prezintă dovezi de vaccinare completă, anticorpi Covid-19 sau un test negativ.

Cipru

Cipru va accepta turiștii vaccinați până în vară (probabil 1 mai), cu condiția să aibă ambele doze de vaccin și a doua doză să fi fost primită cu cel puțin șapte zile înainte de plecare.

Suedia

Suedia intenționează să lanseze un „pașaport digital de vaccinare” pentru coronavirus până în vară.

Danemarca

Danemarca are deja pașapoarte de vaccin pentru propriii cetățeni, încă din februarie 2021, și le va accepta și pe cele din alte țări, precum și dovada unui test negativ.

Portugalia

Site-ul web pentru turism din Portugalia menționează că cei care sosesc în Insulele Azore și Madeira pot prezenta un certificat de vaccinare împotriva COVID-19.

Croaţia

Călătorii complet vaccinați din orice țară vor putea călători în Croația fără a fi nevoie să se testeze sau să se autoizoleze la sosire, potrivit guvernului croat.

Thailanda

Thailanda va începe să elimine restricțiile și să-și deschidă frontierele pentru călătorii complet vaccinați începând cu 1 iulie 2021.

Spania

Spania intenționează să aibă pus la punct un sistem de primire a turiștilor străini pe baza unui pașaport de vaccinare până în iunie.

Islanda

Islanda a anunțat încă din data de 18 martie că le permite tuturor turiștilor care prezintă un pașaport de vaccinare să viziteze țara.

Georgia

Turiștii pot călători în Georgia dacă dețin un certificat care să ateste că au primit ambele doze din vaccin.

 

Spune-ne opinia ta