Tu arunci pliculeţele de ceai folosite? Uite ce poţi face cu ele

Tu arunci pliculeţele de ceai folosite? Uite ce poţi face cu ele
De la curatarea mobilierului si pana la lustruirea papucilor, Huffingtonpost.com iti propune zece modalitati creative prin care poti da o noua utilizare zatului de cafea si plicurilor folsoite de ceai.

1.   Indepartarea mirosului de pe maini, dupa ce ai gatit

Atat zatul de cafea, cat si pliculetele de ceai sunt deodorizante excelente si pot face minuni pentru mainile tale, mai ales dupa ce ai taiat alimente cu un miros pregnant, precum usturoi, ceapa sau peste.

Dupa ce ti-ai pregatit mancarea, pur si simplu freaca-ti bine mainile cu acele pliculete de ceai, inainte sa te speli cu apa calda si sapun.

Foloseste si zatul de cafea exact in acelasi mod pentru a indeparta mirosul alimentelor si pentru a oferi mainilor o senzatie neteda, moale si revigoranta.

2.      Pentru a da stralucire parchetului si mobilei

Cauti o modalitate naturala prin care sa iti pastrezi podeaua si mobila stralucitoare si curata? Nu trebuie sa cauti prea mult, deoarece te poate ajuta ceasca ta de ceai! Datorita taninului din compozitia sa,ceaiul preparat de doua ori este perfect pentru a da o stralucire suplimentara decorului de lemn. Si ca un bonus, scapi si de mirosul neplacut facut produsele de curatenie obtinand rezultate uimitoare.

Pentru un finisaj stralucitor, fierbe intre cinci si zece pliculete de ceai folosite in 4 litri de apa. Foloseste ceaiul pentru a-ti spala podelele sau aplica-l pe mobilierul de lemn cu o carpa uscata si curata.

3.      Tine insectele daunatoare la distanta de gradina ta

Ai observat in gradina furnici, melci si alte insecte daunatoare plantelor? Presara zatul de cafea in zonele cu probleme pentru a tine la distanta parazitii.

Zatul de cafea poate tine la distanta si pisica care iti foloseste gradina drept toaleta sau care se joaca cu plantele din interior. Adauga cateva lingurite de zat de cafea in ghiveciul plantei, iar pisica nu se va mai apropia de flori.

4.      Degreseaza oalele si tigaile intr-o clipa

Daca vrei sa scapi imediat de grasimea de pe oale si tigai fara prea mult efort, atunci spala vesela murdara cu zatul de cafea, frecandu-le cu ajutorul unui burete de sarma. Frecarea suplimentara te va ajuta sa indepartezi mizeriile lipite fara a folosi produse chimice de curatenie.

Pentru o curatare si mai usoara, inmoaie vasele murdare de grasime in apa calduta cu unul sau doua pliculete de ceai folosite si lasa-le asa peste noapte. Taninul din ceai va indeparta grasimea si reziduurile alimentare, astfel incat, a doua zi dimineata trebuie doar sa le clatesti cu atentie.

5.      Hraneste plantele din interior intr-un mod natural

Atat zatul de la cafea, cat si pliculetele de ceai au o multime de nutrienti care pot ajuta plantele sa se dezvolte. Datorita continutului acid, zatul de cafea este un ingrasamant perfect pentru plantele care iubesc solul mai acid, cum ar fi rosiile, morcovii, trandafirii, rododendronii si azaleele.

Ceaiul este mai putin acid, in special atunci cand este combinat cu apa. Asadar, pentru a hrani plantele din interior care prefera un sol mai putin acid, toarna continutul unui pliculet de ceai intr-o stropitoare, inainte de a uda plantele. Resturile de ceai vor hrani plantele fara a adauga prea multa aciditate in sol.

6.      Imbunatateste rezultatele urmatoarei pedichiuri

Continutul antibacterian al pliculetelor de ceai ajuta la o curatare blanda, indepartand si mirosurile neplacute ale degetelor. Plicurile folosite de ceai revigoreaza pielea, facand aceste “reziduuri ajutoare perfecte pentru urmatoarea ta sedinta de pedichiura.

Inainte de pedichiura, inmoaie unul sau doua pliculete de ceai in apa fierbinte timp de zece minute. Apoi inmoaie picioarele in apa pentru a-ti calma si catifela pielea, si pentru a indeparta in acelasi timp si orice miros.

Antioxidantii din ceaiul verde sunt in special benefici pentru piele, asa ca opteaza pentru plicurile de ceai verde.

7.      Scoate mirosul neplacut din frigider

Nu mai cumpara bicarbonat de sodiu pentru a deodoriza frigiderul si foloseste in schimb un recipient plin cu zat de cafea.

Pentru rezultate si mai bune, lasa zatul sa se usuce peste noapte pe o hartie de copt. Apoi se lasa intr-o ceasca sau intr-un recipient deschis de depozitare a alimentelor pentru a indeparta intr-un mod cat mai eficient mirosurilor neplacute din frigider.

8.      Prepara rapid un colorant din cafea

Deja stii ca o picatura de cafea poate pata hainele deschise la culoare. Dar te-ai gandit vreodata sa folosesti ceasca ta de cafea pentru a realiza un colorant facut in casa?

Pentru a realiza un colorant simplu, natural si rapid, inmoaie zatul de cafea in apa fierbinte timp de zece minute sau asteapta pana cand apa devine de o culoare maro deschis. Apoi indeparteaza zatul cu ajutorul unui filtru.

Foloseste colorantul obtinut atunci cand vrei sa dai o nuanta maronie anumitor haine sau foloseste-l pentru colorarea hartiei si chiar a oualor de Paste.

9.      Lasa pielea sa se bucure de ceva special

Atat cafeaua, cat si ceaiul, au numeroase proprietati benefice care calmeaza pielea iritata si lumineaza tenul mat si obosit, specific perioadei de iarna.

Pentru un efect instant, combina zatul de cafea cu miere de albine sau cu avocado pisat, iar apoi, aplica crema obtinuta pe fata, cu ajutorul unor miscari circulare lente. Zatul va actiona ca un exfoliant bland, indepartand celulele de piele moarte, in timp ce cafeina energizeaza pielea obosita.

Iar in cazul unor ochi obositi si cu cearcane, raceste la frigider doua pliculete de ceai folosite si aseaza-le peste ochi, relaxandu-te timp de zece minute. Indeparteaza pliculetele de ceai si vei observa ca ochii tai sunt mai luminosi si mai intineriti, fara a folosi produse de infrumusetare pline de substante chimice.

10.  Da stralucire papucilor tai

Am mai auzit de folosirea resturilor de citrice si chiar a cojilor de banane pentru a da stralucire papucilor. Insa, ce poti face cu pliculetele de ceai si cu zatul de la cafeaua de dimineata?

Curata papucii inchisi la culoare cu ajutorul unui pliculet umed de ceai, prin miscari circulare pe toata suprafata pantofului.

bzi.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
46

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
239

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
113

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...