Trimis în judecată după ce și-a ucis prietenul!

Trimis în judecată după ce și-a ucis prietenul!
Bărbatul care în urmă cu aproape două luni și-a ucis prietenul, tată a trei copii, a fost trimis în judecată de procurori.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Valentin Dorel Istrati, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în sat-comuna Dimăcheni, jud. Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

S-a reţinut că, în ziua de 01.06.2016, în jurul orei 18.30, în timp ce se aflau pe drumul sătesc din loc. Dimăcheni, jud. Botoşani, în urma unui conflict spontan, inculpatul a aplicat victimei Costel Florin Zaharia mai multe lovituri cu un corp dur tăietor-înţepător, provocându-i leziuni care au dus la deces.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Victima, de 38 de ani, a participat la înmormântarea unui cumnat, iar spre seară s-a întâlnit prietenul său. Cei doi au mers la un bar din localitate unde au consumat băuturi alcoolice, iar la un moment dat Florin Zaharia a făcut o glumă la adresa amicului. Acesta s-a simţit ofensat, cei doi luându-se la ceartă. După câteva minute însă s-au calmat, după care s-au urcat împreună într-o căruță pentru a merge să la imaş, după vite. 

Înainte de a pleca, un localnic l-a avertizat pe Zaharia să nu plece cu amicul său, dar nu a ascultat.  Pe drum, bărbații s-au luat din nou la ceartă, iar când au ajuns în fața porții atacatorului acesta a intrat în curte de unde s-a întors înarmat cu un cuțit și un topor. Fără să stea prea mult pe gânduri a înfipt cuțitul în bărbatul de 38 de ani, după care l-a lovit cu toporul în cap. Rănile i-au fost fatale victimei, aceasta murind pe loc. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
26

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
182

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
73

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...