Trei tineri, printre care și un botoșănean, salvați de jandarmii montani!

Trei tineri, printre care și un botoșănean, salvați de jandarmii montani!
Trei tineri din au fost salvați vineri de jandarmii montani din Câmpulung Moldovenesc, după ce s-au aventurat spre Vârful Giumalău pe o vreme nefavorabilă.

Vineri, în jurul orei 14.00, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a fost redirecţionat un apel telefonic efectuat prin 112 de către Lucian P., de 23 de ani, din municipiul Iași.

Tânărul a semnalat faptul că el și doi prieteni se află pe un traseu montan spre Vârful Giumalău și că nu își mai pot continua deplasarea din cauza oboselii și condițiilor meteorologice nefavorabile. Pentru găsirea acestora au acţionat efective din cadrul Postului de Jandarmi Montan Câmpulung Moldovenesc, care au ţinut legătura cu tinerii prin intermediul telefonului mobil.

După aproximativ 5 ore de căutări, jandarmii au găsit persoanele în cauză la aproximativ 12 kilometri de localitatea Pojorâta. Lucian P. a relatat faptul că în ziua precedentă, însoțit de doi prieteni - tineri de 23 de ani, din județele Bacău și Botoșani - a pornit din localitatea Pojorâta spre Vârful Giumalău pe traseul montan Chilia.

Au campat la 3 kilometri de Pojorâta, iar a doua zi, în jurul orei 10, bazându-se pe faptul că au experiență în zona montană și că beneficiază de echipament adecvat, și-au continuat deplasarea spre Vârful Giumalău, cu toate că traseul respectiv este cunoscut ca fiind impracticabil pe timp de iarnă.

Din cauza vremii nefavorabile și a stratului de zăpadă, tinerii au înaintat cu dificultate, iar la un moment dat nu și-au mai putut continua drumul. Au apelat numărul unic pentru apeluri de urgență 112, apel în urma căruia șeful Serviciului Public Salvamont Suceava le-a recomandat să se întoarcă în localitatea Pojorâta și i-a îndrumat cu privire la traseu.

Cei trei tineri au ținut legătura telefonic și cu jandarmii montani porniți în căutarea lor, fiind găsiți pe aceștia în jurul orei 19.00.

Sursa: Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
20

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
22

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
28

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...