Trei puncte de aur, câştigate de FC Botoşani după meciul cu ACS Poli Timişoara! Scor final 2- 0! FOTO
LIVE-TEXT

Trei puncte de aur, câştigate de FC Botoşani după meciul cu ACS Poli Timişoara! Scor final 2- 0! FOTO
Seară nu tocmai comodă pentru amatorii de fotbal din BotoÅŸani- cel puÅ£in pentru cei care preferă să vadă meciurile chiar pe Municipalul botoşănean, dar cu siguranţă că a fost o seară frumoasă, frumuseÅ£ea ei fiind dată de victoria categorică împotriva ACS Poli TimiÅŸoara.
Termometrele au indicat doar câteva grade peste 0, însă suporterii nu au renunÅ£at să-ÅŸi susÅ£ină echipa preferată în faÅ£a unei echipe ce are în componenţă doi foÅŸti jucători ai FC BotoÅŸani, Marius Croitoru ÅŸi Marius Curileac, ce încă mai ÅŸtiu ce fotbal se joacă la noi.

Cum a fost!

În primul 11, Leo Grozavu i-a titularizat pe Plamen Iliev, Radoslav Dimitrov, Andrei Burcă, George Miron, Nicolae MuÅŸat, Istvan Fulop, Gabriel VaÅŸvari (cpt.), Willie Barbosa, Victor Astafei, Cătălin Golofca ÅŸi Deivydas Matulevicius.

Rezerve vor fi Călin AlbuÅ£, Florin Plămadă, Olimpiu MoruÅ£an, Stelian Cucu, Andrei Herghelegiu, Andrei Patache ÅŸi Alexandru Târnovan.

IonuÅ£ Popa va riposta cu Cătălin Straton, Bogdan StrăuÅ£, Gabriel Cînu, Cristian BocÅŸan, Leopold Novak, Marius Croitoru, fost jucător al BotoÅŸaniului, astăzi în rol de căpitan al oaspeÅ£ilor, Cătălin Doman, IonuÅ£ Cârstocea, Fernando Llorente, Octavian Drăghici ÅŸi Cătălin Vraciu.

Rezervele ACS Poli sunt Vasile Curileac, Iulian RoÅŸu, Arpad Mailat, Harald Fridrich, Andrei Sîntean, Alin Åžeroni ÅŸi Alexandru Popovici.

Mai trebuie amintit ÅŸi faptul că acesta ar putea fi ultimul meci al lui Leo Grozavu pe banca FC BotoÅŸani, dat fiind avertismentul lansat propriei echipe referitor la o eventuală părăsire a clubului în cazul în care elevii lui nu vor lupta în această seară pentru a învinge timiÅŸorenii lui IonuÅ£ Popa.

Suporterii s-au adunat ÅŸi ÅŸi-au ocupat locurile în tribune, printre aceÅŸtia ÅŸi cei din gruparea Ultras Bt Nord. Numărul suporterilor este redus, însă ACS Poli TimiÅŸoara a venit fără galerie la BotoÅŸani, astfel că sectorul dedicat suporterilor echipei oaspete este gol. 

Meciul a debutat cu un moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv.

Willie ia pe cont propriu o acÅ£iune la poarta lui Straton ÅŸi ÅŸutează de la 15 metri, însă portarul timiÅŸorean reÅ£ine fără probleme.

Marius Croitoru, fostul căpitan al botoşănenilor, acum al oaspeÅ£ilor, ia contact cu publicul care îl huiduie ÅŸi reclamă vehement un fault la Fulop. Åži asta după un duel în preajma porÅ£ii lui Straton, după un corner obÅ£inut de botoşăneni dar nevalorificat.

Willie nu renunţă la gândul că poate să marcheze aÅŸa că mai tentează o dată poarta lui Straton dar ÅŸutează fix în transversală.

Mutat pe bandă, Astafei încearcă ÅŸi el să deschidă scorul, dar mingea trece pe lângă colÅ£ul porÅ£ii. Tern acest început de meci, predominând pasele între jucători, fiecare echipă după cum speculează pierderea mingii de către cealaltă. La marginea terenului, un Leo Grozavu agitat, care strigă aproape continuu la jucătorii săi ÅŸi un IonuÅ£ Popa care face cărare între bancă ÅŸi marginea terenului. 

Astafei mai încearcă o dată să marcheze, cu poarta goală, dar ÅŸutul său este prea slab. Între timp, s-a pornit o ploaie măruntă ÅŸi rece. 

Primul cartonaş galben al meciului este ndreptat către decarul timişorenilor, Cătălin Doman, după o intrare dură la Willie..

Matulevicius ÅŸi Astafei încearcă să deschidă corul, în două acÅ£iuni consecutive însă se izbesc de apărarea timiÅŸorenilor.

Ca un diriginte la clasă: aÅŸa se comportă arbitrul George Găman. Fiecare intrare dură este "sancÅ£ionată" cu câte un moment de "teorie", nici Leo Grozavu nereuÅŸind să evite un astfel de moment atunci când a intrat de-a binelea pe teren pentru a da indicaÅ£ii jucătorilor săi. Suporterii dau ochii peste cap la fiecare astfel de sesiune. 

MINUTUL 34! BotoÅŸaniul înscrie în poarta lui Straton prin WILLIE BARBOSA! Jucătorul brazilian nu s-a lăsat până nu l-a executat pe portarul timiÅŸorean!

MINUTUL 41! WILLIE face dubla, marcând încă un gol în poarta timiÅŸorenilor, după o pasă decisivă a lui VaÅŸvari. 

Momentul de dinaintea execuÅ£iei a fost însă comic, antrenorul timiÅŸorenilor făcând o schimbare chiar în timp ce elevii săi se aÅŸezau în faÅ£a porÅ£ii. Vestea schimbării lui Cârstocea l-a surprins până ÅŸi pe acesta fiind înlocuit cu Åžeroni.


PAUZÄ‚ DE MECI! FC BotoÅŸani- ACS Poli TimiÅŸoara 2-0!!!

Meciul a reînceput de la scorul de 2-0 pentru trupa lui Grozavu.

Straton pare că a învăţat lecÅ£ia oferită de jucătorii botoşăneni în repriza anterioară ÅŸi îÅŸi apără cu toate forÅ£ele propria poartă. Determinarea lui este ajutată ÅŸi de jocul moale a lui Astafei care ratează mingile.

SenzaÅ£ional Cătălin Golofcă, jucătorul botoşănean fiind capabil să aducă mingea din celălalt colÅ£ al terenului până în zona porÅ£ii adverse. Păcatul lui este că nu trage la poartă iar când o face, trage slab.  

A doua schimbare la ACS Poli, Iulian RoÅŸu îl înlocuieÅŸte pe Octavian Drăghici. Imediat vine ÅŸi a treia schimbare, Doman fiind înlocuit de Mailat. Matulevicius este recuperat de echipa medicală după un fault nesancÅ£ionat.

Radoslav Dimitrov este sancÅ£ionat cu galben în minutul 60, iar MuÅŸat intervine bine pentru a-l ajuta pe Iliev. Abia intrat în teren, Mailat vede ÅŸi el cartonaÅŸul galben după o intrare nesportivă la Golofca. Tot cu galben este sancÅ£ionat ÅŸi Astafei, după o intervenÅ£ie dură la StrăuÅ£ pe care l-a dat jos.

Nici măcar un minut nu a trecut că şi Bocşan incasează un galben pentru un fault la Astafei.

Faultat a doua oară, Matulevicius are nevoie de intervenÅ£ia echipei medicale ÅŸi este înlocuit în joc de Herghelegiu. Jumătate de oră mai au la dispoziÅ£ie botoşănenii să conserve scorul de pe tabelă, pentru a-ÅŸi pune în buzunar cele trei puncte puse în joc.

Frigul a ridicat de pe scaune mulÅ£i suporteri care bat mărunÅ£el din picioare pentru a se încălzi. 

Plamen Iliev îÅŸi apără poarta ÅŸi cu dinÅ£ii ÅŸi reuÅŸeÅŸte, în minutul 73, să scoată o minge care atingea aproape careul dintre buturi.

Cătălin Golofca este retras din joc, fiind înlocuit de juniorul Olimpiu MoruÅ£an.

Burcă ÅŸi MuÅŸat îi dau o mână bună de ajutor lui Iliev atunci când poarta este pusă în pericol. Cei doi jucători au reuÅŸit să-l destabilizeze pe un timiÅŸorean pornit în cros spre golul de onoare, astfel că ÅŸutul lui a fost slab, mingea fiind prinsă în braÅ£e de un Iliev întins pe iarbă.

Cele trei minute de prelungire îl vor prinde pe Alex Târnovan în teren, acesta înlocuindu-l pe eroul serii, Willie Barbosa.

FINAL DE MECI! FC BotoÅŸani obÅ£ine cele trei puncte puse în joc după ce a învins ACS Poli TimiÅŸoara cu 2-0!




















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
49

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
50

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
306

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...