Trei persoane au fost puse sub acuzare in cazul Crulic!

Trei persoane au fost puse sub acuzare in cazul Crulic!

Daniel Claudiu Crulic

Trei persoane au fost puse oficial sub acuzare in Polonia, in urma decesului de anul trecut a dorohoianului Daniel Crulic. Tanarul facuse greva foamei timp de doua luni intr-o inchisoare poloneza.

Trei membri ai conducerii spitalului penitenciarului Montelupich din Cracovia au fost pusi sub acuzare pentru neacordare de ajutor unei persoane aflate in pericol de moarte.

Ei risca pana la cinci ani de inchisoare, a precizat procurorul insarcinat cu ancheta, Piotr Kosmaty, citat de presa poloneza. Daniel Crulic, in varsta de 33 de ani, din Dorohoi, fusese acuzat de furt si inchis la Montelupich in noiembrie 2007.

Declarandu-se nevinovat, Crulic a intrat in greva foamei si a scris in mai multe randuri consulatului roman pentru a cere ajutor.

Crulic a murit la jumatatea lunii ianuarie a anului trecut, la o zi dupa ce fusese transferat la un spital. Crulic avea in jur de 30 de kilograme la acel moment, potrivit familiei sale.

In urma decesului lui Crulic, care a provocat un scandal in Romania, consulul si ambasadorul roman la Varsovia au fost rechemati, iar ministrul de externe Adrian Cioroianu, criticat pentru gestionarea cazului, a demisionat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
46

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
30

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
33

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...