Ada Macovei: Nu am avut profesori incompatibili in comisiile de bacalaureat!

Ada Macovei: Nu am avut profesori incompatibili in comisiile de bacalaureat!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Inspectorul general al ISJ Botosani, Ada Macovei, asigura ca niciun profesor examinator sau supaveghetor nu a fost incompatibil la examenul de bacalaureat din aces an.

"Sanctiunea cadrelor didactice care au fost atentionate in celelalte sesiuni de bacalaureat cu privire la supravegherea unor teze putea merge pana la eliminarea de la bacalaureat timp de trei ani", a precizat astazi inspectorul general Ada Macovei.

La Botosani, spune sefa invatamantului, nu s-au inregistrat astfel de situatii intrucat, in urma deciziilor din colegiile profesorale ale liceelor unde au fost cadre didacice atentionate, sanctiunile au fost de maximum 6 luni!

"Hotararea definitiva a fost la latitudinea colegiului profesoral. Acei profesori au primit sanctiuni de maximum 6 luni, astfel ca nu avem niciun cadru didactic care sa fi fost incompatibil sau eliminat anterior acestor examene de bacalaureat", a declarat Ada Macovei.

Reamintim ca, in 2006, 16 profesori corectori de la Botosani au fost sanctionati de Ministerul Educatiei pentru note supraevaluate la bacalaureat si, unii dintre ei, au primit interdictie de a participa in comisii timp de 3 ani de zile.

Printre profesorii care au acordat, atunci, cu 2,5-3,5 puncte mai mult elevilor se aflau opt dascali care au corectat lucrarile de la Colegiul National Mihai Eminescu din Botosani. Lucian Baleanu si Ciprian Manolache au supraevaluat cate cinci lucrari cu 2,5-3,5 puncte, iar Marius Chis, Liana Turcu, Elena Agachi, Cornelia Popescu, Aspazia Aiorgulesei si Mihaela Balta au supraevaluat cu acelasi numar de puncte cate o lucrare la limba si literatura romana. In cazul acestora s-a propus, la momentul respectiv, diminuarea salariului cu 15%, timp de sase luni de zile, si interzicerea participarii la examene timp de trei ani.

De asemenea, Viviana Leonte, Constantin Ceuca si Gabriela Simionescu, care au supraevaluat cate doua lucrari cu 1,5-2,5 puncte si Carmen Dulgheriu, Vasile Pop, Carmen Hrituc, Luminita Stoica si Nina Hrapciuc, care au supraevaluat cate o lucrare cu 1,5-2,5 puncte, au primit avertisment si li s-a interzis sa participe, timp de un an, in comisii de examinare.

In aceasta situatie, decizia colegiilor profesorale de a decide, la inceputul anului, sanctiunea de a interzice participarea unui profesor la examenele nationale, sanctiune valabila 6 luni de zile, nu are, in fapt, nicio finalitate, intrucat in decursul celor 6 luni este posibil sa nu se desfasoare niciun examen important - teze nationale sau bacalaureat.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
14

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
46

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...

Un adolescent din Botoșani, propus pentru Premiul special Tinere Talente!

astăzi, 11:32
108

Potrivit Top Child Performance, este vorba despre Eric Alexandru Cracană, în vârstă de 14 ani, din Botoșani.Eric este câștigătorul multor concursuri de interpretare vocală ...