Trei incendii de vegetație în zona ACR, într-o singură zi. Avertismentul Gărzii de Mediu

Trei incendii de vegetație în zona ACR, într-o singură zi. Avertismentul Gărzii de Mediu

Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) din Botoșani solicită cetățenilor să respecte cu strictețe regulile de prevenire a incendiilor de vegetație. În weekend, au avut loc patru astfel de incidente, dintre care trei petrecute în aceeași zonă, într-un interval de nici 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al instituției, unul dintre incendii a cuprins o miriște din localitatea Copălău, iar celelalte au avut loc în zona poligonului ACR din municipiul Botoșani.

„Legislația în domeniul protecției mediului interzice arderea miriștilor, a stufului, a tufărișurilor sau vegetației ierboase, de către persoane fizice sau juridice, fără acceptul autorităților competente pentru protecția mediului și fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.

Garda Națională de Mediu solicită, pe această cale, sprijinul administrațiilor publice locale și al tuturor cetățenilor de a lua toate măsurile care se impun pentru a preîntâmpina producerea unor noi incendii de miriști și vegetație uscată, care pot avea efecte devastatoare asupra mediului”, transmite Comisariatul.

Reprezentanții GNM precizează că, în caz de neconformare, vor fi aplicate sancțiuni constând în amendă de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 și 50.000 lei, pentru persoane juridice.

„NU ardeți miriștile și resturile vegetale! NU ardeți vegetația pajiștilor permanente! NU incendiați deșeurile!”, avertizează Garda de Mediu.

 

Spune-ne opinia ta