Trei consilieri judeteni au refuzat sa faca parte din comisia care va verifica achizitiile publice!

Trei consilieri judeteni au refuzat sa faca parte din comisia care va verifica achizitiile publice!
Consilierii judeteni au refuzat pe capete sa faca parte din Comisia de verificare si analiza a licitatiilor publice, un proiect initiat de liberala Catalina Lupascu si aprobat astazi in sedinta de Consiliu Judetean.

"Ne dorim ca infiintarea acestei comisii sa fie un exercitiu de democratie si transparenta in cheltuirea banului public. Comisia va desfasura activitatea in doua etape, la Directia Judeteana de Drmuri si Poduri Botosani si DGASPC. La 30 de zile va prezenta in plen un raport, apoi alte 30 de zile va activa la CJ", a spus Catalina Lupascu.

La propunerea consilierilor judeteni, din comisie vor face parte:

-Dumitru Codreanu
-Violeta Teslaru
-Stefan Narcis
-Eugen Nitura
-Gheorghe Epuras
-Nechita Petru
-Cretu Georgeta 
 
Supriza a aparut in momentul in care trei consilieri judeteni au refuzat propunerea colegilor lor de a fi implicati in activitatea acestei comisii, fiind vorba despre Pavel Rusu, Tiberiu Lungu si Ioan Diaconu.

Vicepresedintele Consiliului Judetean a motivat necesitatea infiintarii acestei comisii prin transparenta achizitiilor publice. Catalina Lupascu spune ca cei sapte consilieri judeteni vor verifica toate achizitiile publice din perioada 2009-2010, din cadrul Directei Judetene de Drumuri si Poduri si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, precum si a aparatului de specialitate al CJ.

Potrivit celor declarate de Catalina Lupascu, este vorba despre o comisie speciala de analiza si verificare care va avea drept obiective verificarea respectarii procedurilor legale privind atribuirea unor lucrari de consultanta, proiectare si executie si a unor obiective finantate din bugetul judetului Botosani aferent perioadei 2009-2010, verificarea unui eventual conflict de interese intre firmele castigatoare ale unor licitatii sau beneficiare ale procedurii de incredintare directa si membrii din Executivul sau aparatul de specialitate al CJ si verificarea respectarii termenelor de executie ale proiectelor castigate de catre firmele de proiectare consultanta si executie, in concordanta cu conditiile impuse prin caietul de sarcini.

Intr-o declaratie anterioara, vicepresedintele Consilului Judetean a tinut sa precizeze ca nu a dorit sa initieze acest proiect pentru ca ar avea anumite dubii la unele achizitii publice in cadrul CJ, ci ca doreste sa existe transparenta, tinand cont de anumite cazuri care au fost facute si publice, in care sefii institutiilor au organizat achizitiile publice dupa bunul plac, fiind depistate nereguli ulterior, cum ar fi la DGASPC si Memorialul Ipotesti.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
13

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
30

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
141

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...