Trei botosaneni au achitat astazi taxa de poluare auto triplata

Trei botosaneni au achitat astazi taxa de poluare auto triplata
Proprietarii de masini noi au fost fericiti astazi! Daca intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta care tripleaza taxa auto ii irita in continuare pe cei care si-au achizitionat masini second-hand, anularea taxei de poluare auto pentru masinile noi ii face fericiti pe unii botosaneni.

Astazi s-au inregistrat doar doua cereri la Administratia Financiara care fac referire la masini noi, insa organele fiscale se asteapta ca numarul sa creasca de la o zi la alta.

In ultima saptamana, circa 200 de persoane au ajuns la Fisc pentru a li se calcula taxa in vechea formula, unde s-au inregistrat deja incasari de un miliard de lei vechi.

In weekend s-au emis 14 decizii de calculare a taxei dupa vechiul model, incasandu-se in jur de 300 de milioane lei vechi.

Astazi am emis trei decizii privind calcularea taxei dupa noua formula. De la cele trei persoane s-a incasat, in total, aproximativ 400 de milioane lei vechi, reprezentand taxa de poluare auto triplata. Am avut si doua cereri in ceea ce priveste taxa zero la masinile noi. Pentru a-si inmatricula masina ei trebuie sa aiba dovada de la noi ca nu datoreaza nimic la bugetul de stat, a declarat Dan Nechifor, directorul Administratiei Financiare Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
37

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
41

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

astăzi, 09:38
40

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „&I...