Trecere frauduloasă a frontierei dintre Botoșani și Moldova: încă un cetățean căuta Spațiul Schengen

Trecere frauduloasă a frontierei dintre Botoșani și Moldova: încă un cetățean căuta Spațiul Schengen

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi au identificat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Mitoc, un cetăţean modovean, care a încercat să treacă ilegal frontiera din ţara vecină cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 22 iulie, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Mitoc, județul Botoșani, au identificat o persoană care avea hainele ude și nu își justifica prezența în zonă.

Pentru efectuarea de cercetări, aceasta a fost condusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul în cauză, este un cetăţean moldovean, în vârstă de 33 de ani, care a încercat să intre ilegal din R.Moldova în România, cu scopul declarat de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățeanul fiind preluat de către autorităţile moldovene, în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie dintre Moldova şi Uniunea Europeană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
467

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
62

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...