Treaba chinezeasca - Prins, condamnat, executat!

Intre Romania si China exista un acord prin care cele doua parti se angajeaza sa se informeze, daca "un cetatean al statului trimitator este detinut, arestat sau privat de libertate in orice alt mod, in cadrul circumscriptiei consulare".

Cu toate acestea, Andrei Negrea, de 23 de ani, din comuna Adincata - Suceava, a fost arestat in China pentru trafic de droguri.

Tinarul a fost condamnat la moarte, iar saptamina trecuta a fost executat. Nici macar familia tinarului nu stie nimic despre cele petrecute. Informatia este confirmata doar de seful DIICOT Suceava, in timp ce Ministerul Afacerilor Externe nu stie nimic.

"Din informatiile noastre, tinarul a fost arestat in China inca de anul trecut si executat saptamina trecuta pentru trafic de droguri. In perioada urmatoare mai asteptam citeva date de la oficialii din China si apoi vom anunta oficial si familia", a declarat procurorul Marius Cazac, citat in Adevarul.

Familia tinarului refuza sa creada ca baiatul lor a fost executat (prin impuscare).

"De ce nu m-a anuntat si pe mine cineva? Nu asa este normal? Eu i-am trimis bani saptamina trecuta acolo, in China. Cum poate primi un mort bani?", se revolta tatal baiatului.

"Ambasada Romaniei la Beijing nu a fost notificata in legatura cu arestarea cetateanului roman la care faceti referire", se arata intr-un comunicat al MAE.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...