Traseu turistic creat de un grup de tineri din Botoșani

Traseu turistic creat de un grup de tineri din Botoșani
Traseu nou în Rezervația Făgetul Secular Stuhoasa, un traseu printr-o pădure în care nu se intervine pentru curățarea și îndepărtarea vegetației sau susținerea de activități de exploatare forestieră.
         
În perioada 7 – 10 august s-a terminat de marcat un traseu de plimbare în Rezervația Făgetul Secular Stuhoasa, sat Oroftiana, comuna Suharău. Acțiunea face parte din proiectul Instantanee botoșănene – Festivalul PRO NATURA finanțat de Consiliul Județean Botoșani și implementat de Fundația Județeană pentru Tineret.

Rezervația este localizată în apropierea satului Oroftiana din comuna Suharău, are o suprafață de aproximativ 60 ha și a fost constituită în scopul protejării exemplarelor de fagi seculari prin L. 5/2000. Făgetul secular se situează la o altitudine cuprinsă între 140 – 240 m la 2 km de satul Oroftiana. În zonă sunt condiții favorabile pentru dezvoltarea pădurilor de foioase cuprinzând numeroase specii de stejar, fag, carpen, frasin, plop, mesteacăn, arțar, paltin. Fauna este caracteristică regiunii de deal fiind bogat reprezentată prin mistreț, căprioară, veveriță, vulpe și viezure.

Traseul începe la o sută de metri înainte de ajunge în satul Oroftiana pe partea stângă a DJ 291D si este marcat cu dunga albastră. Acest traseu urmărește curba de nivel de 200 m după o porțiune de urcare în prealabil și conduce spre un punct de belvedere situat pe o culme mai înaltă a Dealurilor Ibănești. Din acest punct aveți priveliște spre pădurea din zonă și localitățile Suharău, Cristinești, Ibănești și G. Enescu și pot fi identificate dealurile Lunca, La Peri, Muchia Coroșăni.

Pe traseu veți avea o diferență de nivel de aprox 100 m, așa că doritorii de plimbare să folosească încălțăminte adecvată. Atenție și cum vă îmbrăcați, făgetul secular intră în categoria pădurilor virgine așa că trebuie să vă așteptați la vegetație deasă și insecte care vă pot provoca neplăceri.

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani prin Asociația de Tineret Club Prometeu Botoșani urmărește să inițieze acțiuni de marcare trasee în zona comunei Suharău care să cuprindă dealurile Ibănești (D. Corhana și La Onceni), Pădurea Pilipăuți, cetatea medievală de pământ din Oroftiana, cotul Prutului – intrarea râului în țară, Dealul Comănești și Pădurea Terinți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Săveni a fost capitala multiculturalității de Ziua Națională

Joi, 2 Decembrie 2021
494

Orașul Săveni a fost capitala multiculturalității, miercuri, de Ziua Națională a României, găzduind un conglomerat de evenimente artistice, o lansare de carte și activități festive div...

Dramatic: Un botoșănean luptă să trăiască, după ce a fost înjunghiat de un coleg de muncă

Joi, 2 Decembrie 2021
1047

Un bărbat de 46 de ani, din Botoşani, se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost înjunghiat în gât de un coleg de muncă. Conflictul a avut loc în curtea unei s...

APIA așteaptă cererile de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor pentru anul 2022

Joi, 2 Decembrie 2021
123

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani informează că în perioada 01 - 15 decembrie 2021 se depun la centrele judeţene ale Agenţiei de P...