Doi tineri din Botosani vor traversa Europa pe bicicleta, intr-o campanie impotriva avortului

Doi tineri din Botosani vor traversa Europa pe bicicleta, intr-o campanie impotriva avortului

   stiridesport.ro

Doi tineri din Botosani si unul din Galati vor strabate Europa pe bicicleta, in cadrul unei campanii impotriva avortului.

Botosanenii Bogdan Robota si Petrisor Ghilenschi, dar si Gabriel Diaconu, din Galati, vor porni, pe 16 august, din Londra si vor parcurge 2.000 de kilometri pana acasa.

Ei au decis sa se alature unei initiative a parintelui Nicolae Tanasa din Valea Plopului– Prahova, care vrea sa stranga fonduri pentru proiectele impotriva avortului.

Ideea apartine lui Petrisor Ghilenschi, un tanar de 21 de ani care de peste un an lucreaza in Anglia. El si-a asumat toate costurile proiectului, care se vor ridica la peste 2.000 de lire sterline.

"Eu am venit cu ideea, pentru ca am fost sarac si sunt inca. Lumea m-a ajutat, iar acum e randul meu sa ii ajut", a declarat, pentru Agerpres, Petrisor Ghilenschi.

Cei trei tineri vor parcurge distanta in 26 de zile, timp in care vor trece cu bicicletele prin Londra, Paris, Munchen, Viena si Cluj si vor ajunge, in Romania, in Valea Plopului.

Tinerii vor dormi in corturi si vor manca in restaurantele ieftine pe care le vor intalni pe traseu.

Ei spera ca actiunea lor sa atraga donatii pentru asociatia preotului din Valea Plopului, care militeaza impotriva avorturilor si care sustine copiii nevoiasi din zona.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Silvia Luca, noua actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani

astăzi, 08:49
219

Echipa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani s-a îmbogățit cu o nouă actriță. De la sfârșitul anului trecut, din echipa talentaților actori face parte și actrița Si...

De astăzi se pot vaccina anti-Covid-19 și copiii între 5 și 11 ani

astăzi, 08:35
92

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani începe miercuri. Imunizarea se face în centrele dedicate copiilor cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech, scri...

Românii care nu se vaccinează și-ar putea pierde dreptul de a munci în Germania

astăzi, 08:03
230

România e cunoscută drept una dintre principalele țări care furnizează forță de muncă pentru piața germană, mai ales în cazul muncitorilor sezonieri, dar regulile mult mai stricte...