Transport ilegal de ţigări, în valoare de peste 28.000 lei, depistat de poliţişti

Transport ilegal de ţigări, în valoare de peste 28.000 lei, depistat de poliţişti

   arhiva

Doi bărbaţi din municipiul Botoşani sunt cercetaţi în stare de reţinere pentru infracţiuni vizând evaziunea fiscală!

În ziua de 3 noiembrie 2010, în jurul orei 18.30, a fost depistată pe DJ 207N, în localitatea Orăşeni Vale, comuna Curteşti, judeţul Botoşani, autoutilitara marca Mercedes Vito condusă de către A. ANDREI CĂTĂLIN, de 20 de ani, în autovehicul aflându-se ca pasager şi A. MARIN, ambii din municipiul Botoşani, judeţul Botoşani.

Poliţiştii au găsit în autovehicul, în lăcaşuri special amenajate în portiere şi alte elemente de caroserie, cantitatea de 80.700 ţigarete (4.035 pachete având aplicate timbre de acciz Republica Moldova) pentru care cei doi bărbaţi nu posedau documente legale de provenienţă.

În cauză s-au efectuat acte premergătoare faţă de A. ANDREI CĂTĂLIN şi A. MARIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete marcate necorespunzător, evaziune fiscală, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate svârşirii acesteia, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

Cantitatea de ţigarete, în valoare de 28.545 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara, în valoare de 21.500 lei, a fost indisponibilizată la sediul I.P.J. Botoşani.

Faţă de cei doi învinuiţi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive.

BIROUL DE PRESĂ AL I.P.J. BOTOŞANI


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
49

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
39

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
284

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...