Transformarea locuintelor din Centrul Vechi in locuinte de serviciu, aprobata la sfarsitul lunii aprilie!

Proiectul de hotarare privind transformarea locuintelor reabilitate din Centrul Vechi, in locuinte de serviciu, va fi supus dezbaterii si aprobarii in sedinta de Consiliu Local de la sfarsitul acestei luni.

Locuintele ar urma sa fie repartizate angajatilor care lucreaza in aparatul de specialitate al Primariei si al institutiilor subordonate Primariei (Filarmonica, Teatru, Directia de Taxe) care inca nu detin o locuinta personala.

Viceprimarul Florin Ghiorghita a precizat ca repartizarea acestor locuinte se va face pe baza criteriilor care au stat la baza reaprtizarii locuintelor ANL.

In total, in Centrul Vechi vor fi repartizate 33 de locuinte se serviciu, fiind vorba de apartamente cu trei camere, doua camere si garsoniere.

“De la publicare, dupa 30 de zile, hotararea poate fi aprobata in Consiliul Local. Garantat la sfarsitul lunii aceast proiect de hotarare va fi pe mapa consilierilor locali. Absolut toate locuintele din Centrul Vechi sunt transformate in locuinte de serviciu, sper sa fie o chestie unitara pentru toata lumea si sa nu facem niciun fel de concesie. In momentul in care am intocmit si un regulament acolo, cu criterii foarte clare de atribuire a acestor locuinte, pe baza criteriilor de la atribuirea locuintelor ANL, in functie de numarul de cereri, este o comisie care analizeaza, este aceeasi comisie de la ANL si in functie de indeplinirea criteriilor vor primi apartamente sau garsoniere. S-au interesat destul de multi. Sunt si angajati din cadrul Primariei care s-au interesat, care nu au locuinte proprietate", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Edilul a mai precizat ca, in timp, toti agentii economici care au spatii in Centrul Vechi ar trebui sa le schimbe destinatia.

“Eu ii sfatuiesc pe cei cu spatiile comerciale sa faca birouri de avocatura, cabinete medicale, cabinete stomatologice, care sa atraga un anumit flux de cetateni indiferent ca este Centrul Vechi, pentru ca daca un om stie ca este un cabinet bun in Centrul Istoric, se duce acolo. Si daca reusim sa facem Centrul Vechi cu o astfel de destinatie, cu timpul se vor cumpara si locuintele", a adaugat viceprimarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...