Transferul unui teren de la CJ la Primăria Pomârla s-a făcut cu vociferări

  Consilieri judeţeni ai PP-DD s-au opus în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean transferului unei suprafeşe de teren din administrarea Consiliului Local în administrarea Primăriei Pomârla.

Autorităţile din Pomârla au ssolicitat transferul unui teren în suprafaţă de 2 hectare, întrucât doresc ca din anul şcolar viitor să înfiinţeze la nivelul Liceului "Anastasie Baoştă" încă două clase cu profil silvic sau de exploatare a lemnului.

  “Am venit în Consiliul Judeţean ca să păstrăm patriomoniul Consiliului Judeţean, să păstrăm averea care ne-a fost încredinţată şi dacă putem să o sporim în folosul tuturor locuitorilor din judeţul Botoşani. Este lăudabilă iniţiativa Consiliului Local Pomârla de a diversifica formele de învăţământ şi de a crea acolo posbilităţi de calificare a tinerilor, dar mi se pare că pentru două săli de clasă se solicită foarte multe lucruri de la Consiliul Judeţean şi ar fi posibili ca şi DGAPSC să realizeze nişte lucruri pe patriomoniul pe care vrem să îl cedăm", a spus Dorin Ciuştea.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, i-a explicat consilierului judeţean că respectiva bucată de teren va fi mai bine administrată de Primăria Pomârla, mai ales că scopul înfiinţării noului profil liceal este de a duce la crearea de locuri de muncă.

“Noi îl dăm doar în administrare şi considerăm că primăria poate administra mult mai benefic pentru localitatea respectivă şi pentru bugetul judeţului acel teren", a spus Florin Ţurcanu.

În cele in urmă, proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii judeţeni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...