TRAGIC! 11 botoșăneni au murit în străinătate!

Plecați de acasă pentru a scăpa de sărăcie, au ajuns să sfârșească printre străini, unde de multe ori duc o viață mult mai amară decât cea din țară.

Este cazul a zeci de botoșăneni care au plecat peste hotare în speranța unui trai mai bun dar odată ajunși în străinătate și-au dau seama că viața nu este așa cum și-au imaginat-o și nici nu au mai apucat să se întoarcă în România.

Potrivit datelor Serviciului Public Comunitar de Eliberare şi Evidenţă a Paşapoartelor Simple, numai în primele șase luni ale acestui an 11 botoșăneni au murit în alte țări. Doi și-au găsit sfârșitul în Grecia, unul în Germania, patru în Italia, doi în Moldova, unul în Olanda și unul în Ungaria.
Potrivit lui Viorel Gaidur, șeful Serviciului, una dintre principalele cauze de deces este consumul de alcool.

“La decesele de anul acesta principala cauză este alcoolul. Apoi mai sunt care stau in niste conditii nu tocmai bune, dorm prin locuri insalubre, contacteaza diferite boli si astea duc la deces. Sunt si persoane care au decedat in accidente rutiere, accidente de munca, sau au fost omoruri. Nu este chiar așa roz cum se vede situația. Când ajung acolo nu găsesc de lucru, nu știu limba, este un impact foarte mare pentru ei", a spus Viorel Gaidur.

Aproximativ 80% dintre botoșănenii care mor peste hotare nu mai sunt aduși în țară pentru a fi înnmormântați din cauza costurilor mult prea mari cu transportul, care se ridică și la 10.000 de euro. În astfel de situații, cei decedați sunt înmormântați de autoritățile locale din țările respective.

Citește și Botosaneni morti in strainatate in 2014: Carausi de droguri, sclavi in agricultura si ucisi in accidente! "Un baiat a plecat joi din Botosani si luni a murit"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de încălzire acordate de stat pentru locuitorii din Botoșani: Ce documente sunt necesare!

Monday, 7 October 2024

Începând cu 14 octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere vizând acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili so...

O unitate sanitară din Botoșani angajează medici: Lista locurilor de muncă vacante a AJOFM!

Monday, 7 October 2024

Se caută spre angajare un medic rezident și un medic specialist, absolvenți de studii universitare. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Oferta este ...

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

Monday, 7 October 2024

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...