TRAGEDIE: 25 de morti si 50 de raniti dupa ce doua trenuri s-au ciocnit in Italia - FOTO

25 oameni au murit si 50 au fost raniti, in urma unui accident feroviar infiorator, petrecut in Italia.

Doua trenuri care mergeau pe aceeasi sina s-au ciocnit in apropiere de Bari. S-au lovit frontal, iar coliziunea a fost atat de puternica incat unele vagoane au fost complet distruse.

Consulatul nostru din Catania face demersuri pentru a afla daca printre victime se numara si cetateni romani. Cele doua trenuri circulau pe aceeasi linie intre orasele Corato si Andria. Coliziunea a fost devastatoare: vagoanele celor doua trenuri au fost distruse, iar resturile imprastiate de o parte si de alta a caii ferate.

"E un dezastru de parca s-a prabusit un avion", a scris pe Facebook Massimo Mazzili, primarul orasului Corato, care a si postat fotografii de la locul tragediei.

"Am vazut o scena ingrozitoare, halucinanta. Am vazut oameni morti, altii care cereau ajutor, oameni care plangeau. Scena cea mai urata din viata mea" , a povestit si un agent al Politiei locale

.Cei mai multi dintre raniti sunt studenti si navetisti. Printre cei salvati se numara si un copil de 7 ani, care a fost dus la spital cu elicopterul. Autoritatile au cerut ajutorul localnicilor. Giuseppe Corrado, presedintele regiunii Andria: "Rugamintea pe care v-o fac tuturor este ca avem nevoie de sange in spitalele din regiune, in Andria, Barletta."

Au urmat scene macabre atunci cand echipele de interventie au inceput sa aduca sicrie la locul dezastrului. Autoritatile incearca sa stabileasca circumstantele in care s-a produs accidentul.

Pana acum, se stie doar ca ambele trenuri circulau cu viteza mare. Aceasta linie unica de cale ferata, care trece pe la nord-vest de Bari, este folosita zilnic de peste 200 de trenuri. In prezent, au loc lucrari pentru constructia unei noi linii pentru a reduce tocmai probabilitatea accidentelor de acest fel.

sursa: stirileprotv.ro



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani, Marius Constantin Budăi: „Oprim toată România pentru că domnul Ciucă nu stă bine în sondaje?”

astăzi, 21:02

„Liberalii au  greșit enorm când au anunțat că rup coaliția, dar rămân la guvernare. În fața unei asemenea contorsiuni logice, omul obișnuit are o singură explica...

Peste 140 de botoșăneni sancționați de polițiști în ultimele 24 de ore!

astăzi, 20:30

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Proiect de reducere a abandonului: Învățământ hibrid sau online și ore remediale pentru studenții care lucrează!

astăzi, 19:50

Programul își propune să ofere suport concret tinerilor pentru a absolvi facultatea, precum cursuri în sistem hibrid sau online, recunoașterea creditelor anterioare, sau parteneriate cu...