Tot mai multi romani se intorc sa lucreze in tara, dezamagiti de ce-au gasit afara: "Nu merita sa plecam pentru 500 de euro"

Tot mai multi romani se intorc sa lucreze in tara, dezamagiti de ce-au gasit afara: "Nu merita sa plecam pentru 500 de euro"
Mihai este seful unei echipe de muncitori din Botosani care ridica un bloc de locuinte pentru tineri in orasul Murfatlar din Constanta. Dupa experienta "strainatatii" spune ca este multumit aici.

Santierele din Romania s-au inmultit vizibil in ultimii doi ani, iar constructorii intampina dificultati atunci cand cauta muncitori calificati. In aceste conditii, sunt dispusi sa le ofere in jur de 1000 de euro lunar celor care sunt buni meseriasi, arata StirileProTV.

Mihai Surugiu este seful unei echipe de muncitori din Botosani care ridica un bloc de locuinte pentru tineri in orasul Murfatlar din Constanta. Dupa experienta "strainatatii" spune ca este multumit aici. "Nu stiu daca merita sa plecam pentru 400 - 500 de euro pe afara sa stam cat stam. Mai bine stam sa lucram la noi in tara ca incepe sa mearga treaba si speram sa mearga si mai bine. Eu unul am fost si am lucrat trei luni si m-am retras. Era mult cat dadeam pe chirie pe mancare".

Gheorghe Ene este zidar si a lucrat mai bine de un an in Israel unde salariile in constructii sunt ceva mai mari pana la 1200-1300 de euro. "Eu zic ca nu se castiga mai bine la noi asta e parerea mea. Am cam 1200 de euro nu stiu dar daca stau bine si ma gandesc mai bine castig aici in tara la noi, asa zic eu".


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
21

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
39

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
74

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...