"Licitaţiile s-au amânat din nou, groapa de la Săveni urmează să fie închisă, iar populaţia este puţin agitată că vom rămâne cu gunoiul neridicat", a declarat Mircea Costea.
Gheorghe Sorescu, şeful CJ, a declarat că deocamdată se scurge perioada de contestaţii, care durează zece zile, iar dacă se admite vreuna dintre contestaţii vom avea un câştigător, dacă nu, se va relua procedura pe partea de colectare.
"După toate calculele noastre, în luna mai am putea avea un câștigător. Sigur, nu vrem să ajungem într-o situație delicată, pentru că schema de finanțare pe contractul pe care l-am avut arată că mai întâi trebuie să semnăm contractul pentru groapa de la Stăuceni apoi urma să semnăm pentru partea de colectare", a declarat Gheorghe Sorescu.
Imediat, social-democratul Gheorghe Vâzdoagă a susţinut că există o problemă de aproape un an de zile în legătură cu managementul deşeurilor.
"La nivelul judeţului e o situaţie explozivă privind colectarea, transportul şi mai ales depozitarea deşeurilor. Dar totuşi eu îmi pun o întrebare: ce prevederi conţine caietul de sarcini din moment ce din nouă ofertanţi niciunul nu a reuşit să îndeplinească criteriile. Totuşi sunt nouă ofertanţi, societăţi specializate, nu m-am dus eu să particip la licitaţie. Pentru că noi, la nivelul CJ, avem o problemă. Pe lângă această problemă mai avem şi pe cea privind masterplanul de modernizare a reţelelor de apă, canalizare- epurare. Nu mai vorbesc de cele două societăţi, care reprezintă două
succese deosebiteale CJ- Eco-Sal şi Parcuri Industriale. Mandatul acesta pentru noi se încheie peste câteva luni, dar avem câteva nereuşite care ar trebui să ne facă să stăm cu capul plecat. Iar dacă, Damne fereşte, nici acum nu se rezolvă problema managementului deşeurilor pe cele două componente, chiar vom avea o problemă deosebit de mare", a susţinut Gheorghe Vâzdoagă.
Şeful CJ l-a contrazis pe consilierul social- democrat, afirmând că s-a muncit foarte mult pe proiecte.
"Dacă stăm cu capul plecat, asta o spuneţi dumneavoastră, pentru că eu, în calitate de reprezentant al executivului CJ, vreau să cred că s-a muncit foarte mult şi profesionist la implementarea acestor proiecte. Cum vă spuneam, la deşeuri nu am făcut altceva decât să respectăm un caiet de sarcini aşa cum a fost agreat de către CJ la acea dată şi de către finanţator. Că legislaţia prevede nişte condiţii foarte stricte, e adevărat! De exemplu, cei care îndeplineau condiţiile tehnice au venit cu un preţ foarte ridicat, nu cu preţul cel mai scăzut, pentru că suntem în România şi ştim cum se aplică prevederile legale. Dacă nu se va declara un câltigător probabil se va mai umbla la caietul de sarcini. Cei care au venit cu preţuri mici nu au îndeplinit condiţiile tehnice. Iar comisia are putere de a-şi spune punctul de vedere, deci nu! Nu am putut şi nici nu cred că putem influenţa decizia ei. Faptul că suntem la a treia licitaţie poate fi interpretat prin faptul că respectăm prevederile legale foarte strict", a adăugat Gheorghe Sorescu.