Tot mai greu in spitale: Nu vor fi bani nici de salarii, nici de cheltuieli materiale, spune liderul Sanitas!

Tot mai greu in spitale: Nu vor fi bani nici de salarii, nici de cheltuieli materiale, spune liderul Sanitas!

 OCTAVIAN DUMITRU  

OCTAVIAN DUMITRU: "Se tem de concedieri cei din zona administrativa, functionarii. Cei care sunt pe specialitati medico-sanitare nu au de ce sa se teama, pentru ca de ei a fost si este nevoie".

Liderul Sindicatului Sanitas Botosani, Octavian Dumitru, trage un semnal de alarma si sustine ca, in cazul in care nu se va realiza comasarea spitalelor, in cel mai scurt timp, pentru a se obtine o finantare mai buna, cei care ar trebui sa aiba motive de ingrijorare sunt functionarii din zona administrativa.

Octavian Dumitru spune ca finantarea pe care o primesc acum spitalele din judet, potrivit noii clasificari, nu va acoperi nici cheltuielile salariale, nici cele materiale, nefiind excluse in aceasta situatie disponibilizarile.

"Comasarea ar fi trebuit facuta pana acum, pentru ca deja este stabilita o formula de calcul pentru finantarea la fiecare spital, care ne arata ca nu putem sa ne incadram in sumele necesare. In lipsa comasarii, managerii trebuie sa isi asume o situatie foarte complicata, in sensul ca finantarea va fi sub nivelul care trebuie, nu o sa aiba bani nici de salarii, nu o sa aiba bani nici de cheltuieli materiale. Pe zi ce trece lucrurile se complica. Sunt doua variante: ori se schimba legea, sa se anuleze comasarea, ori daca nu, trebuie sa se realizeze. Se tem de concedieri cei din zona administrativa, functionarii. Cei care sunt pe specialitati medico-sanitare nu au de ce sa se teama, pentru ca de ei a fost si este nevoie. Suntem sub numarul necesar", a declarat Octavian Dumitru, liderul Sanitas.

Potrivit reprezentantilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, cele mai mari probleme cu acoperirea cheltuielilor vor fi la Spitalului de Psihiatrie si la Obstetrica si Ginecologie. In cazul in care s-ar fi comasat cu Spitalul Judetean, de la o medie de 635.000 lei pe luna, potrivit clasificarii in categoria V, Maternitatea ar fi luat 891.000 lei, iar Spitalul de Psihiatrie, de la 1.137.000 lei, ar fi luat 1.361.000 lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
205

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
198

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
288

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...