O romanca a creat valva in sistemul american de justitie: Refuza sa divulge parola de la laptop!

O romanca a creat valva in sistemul american de justitie: Refuza sa divulge parola de la laptop!
Romanca Ramona Fricosu, in varsta de 49 de ani, este acuzata de justitia americana pentru fraude informatice si imobiliare. Cazul ar fi trecut pe neobservate daca aceasta nu ar fi refuzat sa divulge anchetatorilor parola laptopului personal, judecatorul incercand sa o oblige.

Romanca din Colorado are 22 de capete de acuzare pentru frauda bancara, fals in declaratii, spalare de bani si fraude imobiliare. Daca verdictul pentru aceste inselatorii nu va stabili niciun precedent in justitia americana, mijloacele prin care se va ajunge la stabilirea pedepsei vor constitui un precedent, scrie Digital Trends.

Judecatorul a emis o cerere prin care ii solicita Ramonei Fricosu sa furnizeze parola laptopului personal pentru a analiza informatiile. Aceasta a refuzat, iar acum Curtea de Apel trebuie sa se pronunte daca intra sub incidenta dreptului de a pastra tacerea.

Mai multe ONG-uri sunt de partea romancei si sustin ca cererea judecatorului este neconstitutionala, incalcandu-i dreptul la protejarea vietii private.

"Guvernul se foloseste de un argument agresiv, care poate avea consecinte importante pentru toti utilizatorii. Ramona Fricosu, in cazul in care va accepta cererea anchetatorilor, se va transforma in martor impotriva ei insasi. Autoritatile incalca al cincilea amendament", sustine avocatul romancei.

Insa Departamentul american de Justitie sustine ca nu este adevarat si ca Ramona Fricosu poate tasta singura parola, fara sa o divulge, ca apoi anchetatorii sa analizeze datele.

Reprezentantii justitiei americane sustin ca daca decizia va fi favorabila romancei se va crea un precedent negativ de care se vor folosi pe viitor criminalii, relateaza ziare.com.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
154

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
162

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
246

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...