TOPUL celor mai tari firme din Botoșani, după profit și cifră de afaceri - FOTO, VIDEO

TOPUL celor mai tari firme din Botoșani, după profit și cifră de afaceri - FOTO, VIDEO
Afacerile de milioane care susțin atât economia locală, cât și națională, au fost premiate, vineri, în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Balului oamenilor de afaceri și a Topului Județean al Firmelor, realizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani.

Pentru rezultatele financiare excepționale din anul fiscal 2015, firmele care desfășoară activitate la nivel local au fost răsplătite cu diplome și trofee. Iar aceste societăți nu se regăsesc doar în topul local, ci și în topurile naționale. 83 de firme botoșănene s-au clasate în Top zece la nivel național, față de 35 câte au fost anul trecut, din care 8 firme sunt clasate pe locul I, două firme pe locul II și zece firme pe locul III.

Potrivit Topului realizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, după profitul brut obținut din exploatare, firma care ocupă prima poziție este Formens, cu un profit de 24,4 milioane de lei, urmată de Elsaco Electronic, cu 18,3 milioane lei, pe poziția a treia clasându-se Tehnic Asist, cu 10,4 milioane lei.

Topul firmelor după cifra de afaceri este condus de Elsaco Electronic, cu o cifră de afaceri în 2015 de 376 de milioane lei, urmată de Formens, cu 240 milioane lei și Elsaco Engineering, cu 236 milioane lei.

"De-a lungul celor 23 de ani de existență Topul firmelor a ilustrat în cifre, în clasamente, evoluția economiei botoșănene prin prisma rezultatelor celor mai importante firme autohtone. Am asistat cu toții și ne-am bucurat pentru fiecare firmă premiată, pentru fiecare treaptă urcată de acestea în clasament, fiind conștienți că aceste rezultate au fost atinse cu eforturi considerabile, cu sacrificii, cu investiții riscante uneori, toate acestea dovedindu-se în final benefice activității firmelor. Poate cele mai crunte bătălii ale firmelor în toți acești ani au fost duse cu birocrația excesivă, cu impozitarea exagerată, cu legislația economică  confuză, cu lipsa de respect a autorităților față de cei care creează inputuri în bugetul țării, câteodată doar pentru a avea toți ceilalți ce consuma fără a primi nimic din ceea ce se așteptau și anume respect, un mediu prietenos și corect în care să își deruleze afacerile, sprijin din partea autorităților pentru investiții și crearea de noi locuri de muncă, stimulare fiscală de a investi în domenii ultraperformante așa cum se întâmplă în țările dezvoltate spre al căror statut economic tindem cu toții. CCIA Botoșani, parte a sistemului cameral din România, a acționat în toți acești ani pentru o mai bună informare a mediului de afaceri, pentru reprezentarea acestuia în relația cu autoritățile locale și centrale, pentru creșterea gradului de instruire și profesionalism a managerilor și angajaților, pentru oferirea de oportunități firmelor de a-și promova serviciile și produsele", a spus Dorin Romeo Floareș, președintele CCIA Botoșani.

TOP 50 firme, după cifră de afaceri


TOP 50 firme, după profit
































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
6

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
18

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
64

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...