TOPUL celor mai tari firme din Botoșani după cifra de afaceri

Topul firmelor din județul Botoșani după cifra de afaceri este dominat de societăți care au ca obiect de activitate comerțul cu ridicata sau care se ocupă cu fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor sau a articolelor de îmbrăcăminte.

Unele societăți au reușit aproape să își dubleze cifra de afaceri într-un an fiscal. În top se regăsesc și firme care au reușit să obțină o cifră de afaceri consistentă deși activează de puțin timp în domeniul lor de activitate.

În fruntea topului se situează o firmă care are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat. Este vorba de societatea Cereal Bac, a cărei cifră de afaceri a fost în anul 2014 de 71,08 milioane de lei, aproape dublându-se față de anul precedent, când s-a cifrat la 37,65 milioane de lei.

Pe locul doi se situează o societate care activează în domeniul comerțului cu ridicata al cărnii și produselor din carne, Samcom AS SRL, cu o cifră de afaceri înregistrată anul trecut de 60,2 milioane de lei.

Locul trei este ocupat de societatea Ovisim, ale care afaceri s-au ridicat în 2014 la 59,5 milioane de lei, urmată de Transporturi Auto S.A., a cărei cifră de afaceri s-a ridicat la 50,4 milioane de lei.

Printre firmele cu o cifră de afaceri ridicată se numără și societatea Modern Calor, subordonată Consiliului Local, cu 40,9 milioane de lei și Nova Apaserv, societate subordonată Consiliului Județean, cu 35,3 milioane de lei.

Într-un top 15 al celor mai tari firme din județul Botoșani, realizat de Administrația Județeană a Finanțelor Publice, după cifra de afaceri, se clasează și societățile:

Prodalcom Distribution-50,4 milioane lei
Lacto Solomonescu-42,5 milioane de lei
Five Continents Group-42,5 milioane lei
Achizitcom Group-42,2 milioane lei
Big Conf-39,7 milioane lei
Practic Comerț Strugaru-36,3 milioane lei
Artsana România-35,9 milioane lei
Nordic Romar-34,7 milioane lei

În topul de mai sus nu se regăsesc firmele administrate de Direcția Mari Contribuabili de la București.

Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, firmele botoșănene administrare de Marii Contribualili au realizat în 2014 următoarele cifre de afaceri:

Rolana Tex-223,3 milioane lei
Formens-191,5 milioane lei
Elsaco Electronic-169,5 milioane lei
Tehnic Asist-153,01 milioane lei
Carreman-146,2 milioane lei
Doly-Com-142,1 milioane lei
Electroalfa International-139,6 milioane lei
Greif Flexibles Romania-132,4 milioane lei
Comcereal-108,6 milioane lei
Grupul de distribuţie ETA-104,03 milioane lei
Victor Construct-83,9 milioane lei
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectul „Rădăcini sociale: Dezvoltăm afaceri care contează”, promovat la Botoșani de către o asociație și o fundație! (foto)

astăzi, 20:28

Proiectul are ca scop sprijinirea dezvoltării durabile și incluzive în zonele rurale, iar acest lucru va fi realizat prin înființarea a 34 de întreprinderi sociale în mediul...

„Good lives”, proiectul Penitenciarului Botoșani care le oferă deținuților șansa la o viață normală!

astăzi, 19:03

 Tot în timp și cu răbdare, ne propunem să ajutăm și pe ceilalți să creadă, iar atunci când există deschidere și susținere din partea societății, persoana are toate șans...

Lângă noi: O mamă singură din Iași adună peturi și doze de la pelerinii veniți să se închine la moaște!

astăzi, 18:00

Profitând de numărul mare de pelerini care participă la eveniment, femeia de 37 de ani a început să adune PET-uri, sticle și doze aruncate de participanți, ducându-le la recicla...