Topul celor mai mici salarii din România

Topul celor mai mici salarii din România
Salariile bugetarilor vor fi reduse cu 25 la sută de la cap la coadă. Vor avea de suferit şi cei cu lefuri mici şi cei cu lefuri mari. Topul celor mai mici salarii din România, după ce vor fi puse în aplicare tăierile, arată că veniturile vor diminuate mult.

În sănătate, cele mai mici salarii le au medicii rezidenţi. În acest moment, ei câştigă 900 de lei şi vor rămâne doar cu 675 lei.

Un funcţionar public, aflat la început de carieră, are în jur de 1.000 de lei. După tăiere, însă va trebui să se descurce cu doar 750 de lei.

Un suplinitor din educaţie câştigă acum în jur de 700 de lei. Redus cu 25 la sută, salariul va fi de doar 525 de lei.

Totuşi reprezentanţii Executivului au declarat că nici un salariu nu va fi mai mic de 600 de lei. După tăierea cu 25% a salariilor, bugetarii din România vor avea chiar şi cele mai mici lefuri din Uniunea Europeană.

Potrivit unor calcule făcute de cotidianul Gândul, un funcţionar public va câştiga în medie 394 euro/lună, în timp ce colegul său din Bulgaria va avea 398 de euro/ lună.

Dacă în România un profesor va primi, în medie 306 euro, un cadru didactic bulgar are un salariu de 323 euro. Iar un medic va avea în medie 244 de euro, pe lună, faţă de 336 cât este în Bulgaria.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
189

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
95

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
104

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...