De ce şi-a ucis preotul Denes fiii în biserica în care slujea?

De ce şi-a ucis preotul Denes fiii în biserica în care slujea?
Toţi locuitorii din Mediaş vorbesc numai despre tragedia de la biserica unitariană. Unii dau vina pe preotul Cseh Denes, alţii pe Satana, care ar fi pus stăpânire pe el.

Un preot unitarian în vârstă de 35 de ani şi-a ucis ambii fii, de 5, respectiv 7 ani, în biserica în care era aşteptat să slujească. După care s-a sinucis aruncându-se în faţa trenului. Este ştirea seacă ce a împărţit Mediaşul, oraşul oribilei tragedii, în două: e vinovat preotul sau e vinovat Satana?

"Doamna preoteasă spune că nu mai are de ce să trăiască"

Cei 300 de credincioşi unitarieni din Mediaş nu au mai venit, ieri-dimineaţă, la slujba de duminică. S-au refugiat în case, comentând tragedia în care doi copii nevinovaţi au sfârşit în mod tragic: cu gâtul tăiat.

"Doamna preoteasă spune că nu mai are de ce să trăiască. Chiar nu mai are, refuză orice tratament", povesteşte cu lacrimi în ochi Gheorghe Benko, vecin al familiei preotului Cseh Denes.

Acum două seri, a fost chemat de preoteasă să-i caute soţul. "Îşi trimisese copiii cu preotul, că era numai şapte seara, să mai iasă cu tatăl lor să cumpere pâine, să nu mai stea în casă. Apoi, la zece fără un sfert, a venit la noi să o ajutăm să-şi găsească soţul şi cei doi copii care nu s-au mai întors".

"Probabil l-a urmărit"

După un scurt drum la poliţie, alături de un alt vecin, Gheorghe Benko s-a întors încă o dată la biserica aflată la 500 de metri de casă. "Era lumina aprinsă de această dată. Într-un birou era copilul cel mic. Cu gâtul tăiat în partea stângă... plin de sânge... n-am mai intrat", lăcrimează Benko.

Copilul cel mic, de nici 5 ani, zăcea pe spate în biroul parohial. Mai sus, la etaj, în locul unde stă corul, poliţiştii au găsit trupul fiului cel mare, de 7 ani. "Probabil l-a urmărit până sus", sfârşeşte descrierea cu un oftat greu Gheorghe Benko.

Boală şi datorii

Iolan şi Denes Cseh au venit la Mediaş cu cei doi copii acum trei ani, din satul Maiad, comuna Găleşti, judeţul Mureş. De doi ani şi-au cumpărat un apartament, iar situaţia financiară s-a înrăutăţit brusc.

"Prima dată au crezut că doamna preoteasă este însărcinată. Când au ajuns la doctor au aflat că este vorba de cancer", povesteşte Elisabeta Crăciun, vecină.

"Acum trei săptămâni, preotul a aflat că nu mai sunt şanse pentru viaţa soţiei sale. Era operată deja de trei ori, la Budapesta, şi doctorii au refuzat să mai facă operaţii, iar preotul a îngenuncheat în faţa lor, deşi unitarienii nu îngenunchează când se roagă", spune şi Gheorghe Benko.

"Aşa zic vecinii, că de atunci privirea lui era pierdută. În urma acestei veşti s-a şi internat", adaugă Benko. Preotul unitarian tocmai a fost externat dintr-un spital din Târgu-Mureş, unde a fost diagnosticat cu depresie.

(Articol complet pe evz.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
315

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
453

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
581

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...