Topul alimentelor care te feresc de cancer, de diabet și de boli cardiovasculare
Stiri Botosani Saturday, 1 February 2014 Actualitate1 Migdalele - îmbunătăţesc memoria
Persoanele care consumă migdale au un nivel mai ridicat de colecistochinină, un hormon care grăbeşte senzaţia de saţietate, arată un studiu publicat în "Jurnalul American de Nutriţie Clinică". Alte cercetări au arătat că aceste fructe contribuie la îmbunătăţirea memoriei, feresc de boli precum Alzheimerul şi afecţiunile cardiovasculare. Specialiştii spun că au efectul unor statine (molecule care micşorează nivelul colesterolului).
2 Sparanghelul – creşte acţiunea insulinei
Acest aliment conţine inulină, un carbohidrat care nu este digerat, dar care poate furniza bacterii benefice intestinului gros. Mai mult, asparagina, o substanţă găsită în sparanghel, ajută corpul să transpire. Un studiu publicat în "Jurnalul Britanic de Medicină" a arătat că extractul din sparanghel creşte semnificativ acţiunea insulinei, acel hormon care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. O porţie de sparanghel zilnic asigură necesarul de folaţi, adică de vitamina B. Folaţii reduc nivelul de homocisteină, o substanţă din sânge, care, în cantităţi mari, creşte riscul apariţiei bolilor de inimă.
3 Conopida – proprietăţi anticancerigene
Conţine un compus numit indol-3- carinol (13C), care are proprietăţi anticancerigene. Oamenii de ştiinţă au descoperit, de asemenea, că un alt compus chimic din conopidă, numit sulforafan, este benefic pentru combaterea cancerului de plămâni ori prostată. Cel puţin aşa s-a dovedit în studiile făcute pe animale. De asemenea, artrita reumatoidă poate fi combătută cu ajutorul acestei legume. Nu în ultimul rând, biotina, o vitamină solubilă din conopidă, este eficientă în combaterea mătreţii. Consumată înainte de culcare, conopida poate calma ticuri nervoase, precum scrâşnitul din dinţi, în timpul somnului.
4 Ouăle – risc scăzut de boli de ochi
Potrivit unui studiu recent, oamenii care se hrănesc cu alimente bogate în substanţe precum luteina şi zeaxantina au un risc cu 20% mai scăzut de a dezvolta cataractă şi cu 40% degenerescenţă maculară, o boală a ochilor care afectează retina. Ouăle sunt surse bune pentru aceste chimicale. Cei care consumă un ou fiert tare la micul dejun vor asimila mai puţine calorii în restul zilei, deoarece ouăle sunt extrem de hrănitoare, aspect obervat într-un studiu publicat în "Jurnalul Amercian de Nutriţie".
5 Smochinele – întârzie absorbţia zahărului în sânge
Sunt bogate în fibre, care întârzie digestia şi absorbţia zahărului în sânge. Conţin o substanţă care ajută la prevenirea bolilor de piele şi a unor forme de limfoame.
6 Kiwi – bogat în fibre şi nutrienţi
Consumul de kiwi protejează ADN-ul celulelor, prevenind astfel cancerul. E bun şi pentru protejarea ochilor de afecţiuni, deoarece conţine luteină şi zeaxantină. Coaja acestui fruct este foarte bogată în nutrienţi şi fibre.
7 Cartofii – inhibă creşterea tumorilor
Conţin un tip de proteine numite lectine. Acestea pot inhiba creşterea tumorilor. Pe lângă asta, cartofii fac bine tenului. Vă puteţi curăţa faţa cu felii sau cu suc de cartofi.
www.doctorulzilei.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Crin Antonescu ar putea fi candidatul comun pentru președinție!
El ar fi fost prezent deja la o ședință de coaliție. Fostul lider liberal este alegerea de compromis, care să fie susținută de toate formațiunile. Social-democrații l-ar susține pe unul dint...
Apelul drumarilor către șoferii botoșăneni: ”Noi nu putem combate viteza excesivă cu sare!”
Știm cu toții că se aproprie sărbătorile de Crăciun și toată lumea e pusă pe grabă, ”dar vă rog să circulați cu atenție și să adaptați viteza la condițiile de drum!”. ...
Sărbătoarea care ne unește, tradițiile care ne definesc! Mii de botoșăneni la cel mai iubit festival al iernii! (Foto, Video)
La 35 de ani de la Revoluția care ne-a eliberat de comunism, într-o lume tot mai tehnologizată și mai distrasă de provocările contemporane de tot soiul, tradiția rămâne insula de au...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.54 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici