Top trei cele mai mari pensii din Botoșani după marea recalculare! (foto, video)

Mai sunt în jur de 2.000 de pensionari pentru care deciziile de recalculare nu au fost emise din cauza unor erori informatice.

La nivelul Casei Județene de Pensii din Botoșani sunt un număr de 85.058 de pensionari în plată, dintre care 76.816 sunt pensionari proveniți din sistemul de stat și 8.242 de pensionari agricultori.

Din cele 76.816 dosare de pensii recalculate din sistemul public de stat, pentru 73.853 (96,15%) s-au emis și transmis deciziile de recalculare. Pentru 61.336 de pensionari cuantumul a fost majorat, iar pentru 12.517 de persoane a scăzut sau a rămas la aceeași valoare.

Cu toate că există pensionari pentru care cuantumul a scăzut, Cristina Anton, directorul executiv al Casei de Pensii din Botoșani, spune că nicio pensie nu va scădea. Asta înseamnă că, persoana care a primit o decizie de recalculare în care pensia este mai mică decât înainte, aceasta va rămâne la nivelul de dinainte de recalculare.  


(Foto: Stânga - Ioan Buzilă, director adjunct Casa Județeană de Pensii Botoșani. Dreapta - Cristina Anton, director executiv Casa Județeană de Pensii Botoșani)

„Nicio pensie nu va scădea. Reiterez acest lucru, deoarece se creează foarte multe confuzii în media și avem mulți beneficiari care ne adresează această întrebare. Repet, nicio pensie în plată nu va scădea”, a declarat Cristina Anton, directorul Casei Județene de Pensii din Botoșani.

De asemenea, pentru aproximativ 2.000 de pensionari nu au fost emise deciziile de recalculare, deoarece au apărut erori informatice. Aceastea ar urma fi finalizate săptămâna viitoare și ulterior transmise către pensionari.

„Din punct de vedere al Poștei Române au fost trimise toate deciziile de pensii, urmează să fie emise și următoarele aproape 2.000 de decizii pentru că mai avem un număr de 2.000 de decizii care trebuie trimise, probabil săptămâna viitoare le vom finaliza. Depinde foarte mult de soft-ul informatic. În momentul de față nu am putut elibera aceste decizii deoarece s-au migrat baze de date informatice și s-au produs erori. Am preferat să nu trimitem acasă decizii emise greșit și să le rezolvăm în timp util cât mai repede pentru ca toată lumea să fie mulțumită și să nu existe erori”, a completat Cristina Anton.

Top trei cele mai mari pensii în județul Botoșani în momentul de față sunt: de la 26.322 lei la 31.450 de lei; de la 15.930 de lei la 19.240 de lei și de la 12.741 lei la 13.471 de lei.

Acestea aparțin unei femei de afaceri, unui director de bancă și unui medic, persoane care au ieșit de pe piața muncii.

Au beneficiat de creșteri cei care au muncit mai mult și au contribuit mai mult. 





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Copii abandonați în Maternitatea din Botoșani, medicii spun că numărul a crescut în 2024! (video)

astăzi, 15:51

Cinci copii au fost abandonați de la începutul anului 2024 și până în prezent în Maternitatea din Botoșani. Cadrele medicale spun că numărul este mai mare în compar...

Cele mai grave malformații cu care se pot naște copiii. Medic din Botoșani: „Începe o luptă contracronometru” (video)

astăzi, 15:11

Medicul Carmen Zaboloteanu, șefa Secției de Neonatologie din cadrul Maternității din Botoșani, spune că cele mai grave malformații cu care s-au născut copiii în Botoșani în primel...

Cum a fost salvat Ianis din Botoșani de medicii din două țări, operație cu preotul aproape! (foto, video)

astăzi, 14:04

De pe Secția de Neonatologie a Maternității din Botoșani auzim cele mai dureroase povești și curg cele mai multe lacrimi adesea. Pe de altă parte, de aici auzim și cele mai impresionante pove...