TOP 5 – Cele mai nocive tipuri de brânză topită de pe piaţă
Stiri Botosani Wednesday, 26 October 2011 ActualitateEtichetele a 61 de tipuri de brânză au fost controlate pentru a se vede ce substanţe conţin şi care dintre ele sunt dăunătoare pentru organismul uman. Concluzia: fie că vobim despre 13, 6 sau două E-uri, toate tipurile de brânză topită conţin astfel de substanţe, unele din ele chiar periculoase pentru organism.
Vian cu şuncă și Vian Mix, sortimente de brânză topită fabricate de Kaufland România, conțin E251, nitrit de sodiu, un alt adjuvant alimentar periculos pentru oameni, care poate favoriza apariția unor alergii și tulburări hepato-biliare.
Substanţele nocive pentru organism sunt chiar cele care fac brânza să se menţină fină şi cremoasă. Cei care le consumă riscă să se aleagă cu dereglări hormonale, afecţiuni cardio-vasculare şi hepatice sau dereglări metabolice.
TOP 5 – Cele mai nocive tipuri de brânză topită de pe piaţă:
1. Apetito Super Cremo Sunca – 13 E-uri
Tip produs: Branza topita cu sunca
Mod de ambalare: Triunghiuri
Producător: S.C Delaco Distribution SRL
Ce contine:
E 250 Nitrit de sodiu, E 450 Difosfati, E 451 Trifosfati, E 415 Guma xantan, E 621 Glutamat monosodic, E 301 Ascorbat de sodiu, E 120 Acid carminic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 331 Citrat de sodiu, E 450 Difosfati, E 452 Polifosfati, E 407 Caragenan, E 330 Acid citric
2. Apetito Super Cremo Mix - 12 E-uri
Tip produs: Branza topita (4 smantana, 2 sunca, 2 ciuperci)
Mod de ambalare: Triunghiuri
Producător: S.C Delaco Distribution SRL
Ce contine:
E 331 Citrat de sodiu, E 450 Difosfati, E 452 Polifosfati, E 330 Acid citric, E 250 Nitrit de sodiu, E 451 Trifosfati, E 415 Guma xantan, E 621 Glutamat monosodic, E 301 Ascorbat de sodiu, E 120 Acid carminic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 407 Caragenan,
3. Vian cu sunca - 12 E-uri
Tip produs: Branza topita cuburi
Mod de ambalare: Cub
Producător: Kaufland Romania SCS
Ce contine:
E 450 (i) Difosfat de sodiu, E 451 (i) Trifosfat pentasodic, E 452 (i) Polifosfat sodic, E 425 Konjac, E 251 Nitrat de sodiu, E 316 Izoscorbat de sodiu, E 621 Glutamat monosodic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 1442 Fosfat de diamidon hidroxipropilic, E 339(iii) Fosfat trisodic, E 160b Annato, E 330 Acid citric
4. Mix Vian - 11 E-uri
Tip produs: Branza topita mix (Emmentaler, Salam, Ciuperci, Somon)
Mod de ambalare: Triunghiuri
Producător: Kaufland Romania SCS
Ce contine:
E 450(i) Difosfat disodic, E 452 (i) Polifosfat sodic, E 339(i) – Fosfat monosodic, E 407 Caragenan, E 415 Guma xantan, E 120 Acid carminic, E 410 Guma de carruba, E 508 Clorura de potasiu, E 621 Glutamat monosodic, E 316 Izoascorbat de sodiu, E 250 Nitrit de sodiu
5. Vian cu sunca – 11 E-uri
Tip produs: Branza topita cutie
Mod de ambalare: Cutie
Producător: Kaufland Romania SCS
Ce contine:
E 451 (i) Trifosfat pentasodic, tripolifosfat de sodiu, E 425 Guma konjac, E 251 Azotit de sodiu, E 316 Izoascorbat de sodiu, E 621 Glutamat monosodic, E 339(iii) Fosfat trisodic, E 450(i) Difosfat disodic, E 452(i) Polifosfat sodic, E 1422 Adipat de diamidon acetilat, E 1442 Fosfat de diamidon hidroxipropilic, E 160b Annato
Studiul pe etichetele sortimentelor de brânză topită ce se comercializează pe piaţa românească a fost realizat de Asociaţia Națională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS). Cercetarea a fost făcută comparând 61 de produse.
.financiarul.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Un botoșănean îi uimește pe chefi în cadrul emisiunii Chefi la cuțite. Ce le-a gătit celor patru jurați!
Constantin Pocai are 49 de ani și în prezent, locuiește în Dorohoi. Concurentul le-a mărturisit juraților că are o experiență vastă în domeniul gastronomic, lucrând cu ...
Procesiunea Învierii la Botoșani: Când va avea loc și care este traseul anunțat!
Întrucât, în 2025, prăznuirea Sfântului Gheorghe (23 aprilie) - ocrotitorul municipiului Botoșani, pică în Săptămâna Luminată, tradiționalul pelerinaj de Flo...
Un botoșănean la Campionatul Mondial de Pizza! ”E o mândrie imensă și un moment important pentru noi!”
Pasiune, dorința de a-și mulțumi clienții, seriozitate și perseverență. După ce, în octombrie 2024, a obținut medalia de Bronz la Campionatul Internațional din București, de data...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici