Tone de haine pentru sinistrati, aruncate la groapa de gunoi a municipiului Botosani!

Tone de haine pentru sinistrati, aruncate la groapa de gunoi a municipiului Botosani!
Zeci de tone de produse destinate sinistratilor din municipiul Dorohoi, constand in imbracaminte si incaltaminte, sunt transportate la rampa de gunoi din Botosani! Conform informatiilor furnizate de prefectul de Botosani, este vorba despre imbracaminte second-hand care nu corespunde normelor igienico-sanitare.

"Exista un raport facut de doamna doctor Chihaia si de inspectorii de la Sanepid, care au interzis la a fi distribuite ajutoarele de imbracaminte second-hand. Aceste ajutoare, cu sprijinul Primariei Dorohoi, sunt transportate la groapa de gunoi din Botosani, care este singura care poate sa preia astfel de deseuri si sunt distruse prin procedura foarte clara. Vorbim doar de hainele vechi", a precizat Cristian Roman.

Astfel, chiar daca oamenii din tara si chiar din strainatate au dovedit solidaritate fata de sinistratii din Dorohoi, autoritatile au datoria de a interzice distribuirea produselor periculoase, care pot produce infectii si epidemii.

"Nu stiu cantitati, dar vorbim de tone de haine. Ele sunt trimise la Botosani pentru a fi distruse prin procedurile speciale, am vorbit cu Garda de Mediu, nu am facut dupa ureche toata povestea asta, am facut-o cu raport de la Sanepid intr-un mod profesional. Dupa ce ca sunt necajiti mai capata si mai stiu eu ce boli", a conchis prefectul de Botosani.

Conform unor informatii neoficiale detinute de redactia Stiri Botosani, numeroase transporturi ar fi avut loc dupa lasarea intunericului, la rampa de gunoi din Botosani fiind transportate si colete nedesfacute, fiind vorba despre zeci de tone de produse de imbracaminte si incaltaminte. 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
308

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
341

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
284

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...