Asistentii maternali beneficiaza de concediu de odihna, dar impreuna cu copilul aflat in plasament!

Asistentii maternali beneficiaza de concediu de odihna, dar impreuna cu copilul aflat in plasament!

LIVIU RADASANU

Daca in anii trecuti asistentii maternali care plecau in concediu beneficiau de o indemnizatie egala cu salariul lunar daca luau cu ei si copilul aflat in plasament, incepand din acest an, angajatii DGASPC Botosani sunt nevoiti sa isi petreaca alaturi de copii concediul, fara insa a beneficia de bani in plus.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, Liviu Radasanu, ii linisteste pe asistentii maternali care nu sunt convinsi ca vor beneficia de concediu in aceasta vara, spunand ca vor primi concediu ca oricare salariat, insa in perioada respectiva vor trebui sa aiba in grija si copilul.

"Beneficiaza de drepturile de concediu, potrivit Codului Muncii, ca oricare alt salariat, numai ca raman si cu copilul. Asta e specificul maternitatii. Daca si-ar lua toti concediu, de exemplu in iulie, ar  trebui sa iau 487 de copii azi si sa ii aduc pe toti aici. Pana la urma, in concediu, de exemplu, daca te duci la mare, te duci si cu copilul, cand esti mama, tata si copil, nu lasi copilul acasa, nu?", a precizat Liviu Radasanu.

De asemenea, din cauza ca la nivelul DGASPC nu exista un contract colectiv de munca, asistentii maternali nu vor mai beneficia de indemnizatia dubla de concediu pe care o primeau pana anul trecut.

"Inainte primeau o indemnizatie egala cu suma pentru concediu, dar acum nu mai primesc absolut nimic. Unii isi castigasera inca o suma, cum ar fi inca un salariu. Zilele de concediu sunt 23. Pentru luna respectiva, de exemplu, lua 10 milioane, si ii plateai inca 10 pentru ca lua copilul. Deci era o indemnizatie dubla decat salariul pe care il primea, dar acum nu mai este, pentru ca nu avem un contract colectiv la nivelul institutiei", a declarat directorul DGASPC Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
12

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
510

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
674

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...