TITULARIZARE 2010 - "Este jignitoare metoda cu codul de bare. Suntem ca niste marfuri", spun profesorii!

TITULARIZARE 2010 - "Este jignitoare metoda cu codul de bare. Suntem ca niste marfuri", spun profesorii!
Emotii pentru cadrele didactice, care s-au prezentat astazi la concursul de titularizare! Botosanenii s-au declarat nemultumiti de masura securizarii lucrarilor cu coduri de bare. 
 
1075 de candidati, pentru 284 de posturi titularizabile la Botosani! Examenul s-a sustinut in doua centre, la Colegiul National "A.T. Laurian" si Grupul Scolar Industrial "Dimitrie Negreanu", urmand ca lucrarile sa fie corectate in unul din cele 11 centre stabilite la nivel national, unul dintre acestea fiind la Iasi.
 
Anul acesta, pentru prima data in istoria invatamantului romanesc, lucrarile vor fi asigurate cu coduri de bare, pentru o mai mare securizare a intregului concurs de titularizare, precum si pentru asigurarea unei mai mari transparente si evitarii posibilelor fraude in timpul examenului sau a evaluarii.

Masura a starnit nemultumirea multor cadre didactice din judetul Botosani care s-au prezentat astazi la centrele de examen. "Este normal sa fie in alimentatia publica, cand cumperi de la supermarket! E jignitoare chestia asta cu codul de bare. E o forma noua, dar parca nu avea ce cauta totusi la examen, nu era logic, cu codul asta platesti factura la telefon, fel de fel de chitante, dar daca mai dai si in lucrarile astea… Parerea majoritatii este ca nu ar fi totusi o idee inspirata", a precizat pentru reporterul Stiri Botosani un cadru didactic din Pomarla.

La fel de suparata s-a aratat si o profesoara in varsta. "Parerea mea este ca suntem considerati ca niste marfuri. Pai cand te duci in magazin nu fiecare produs are cod de bare?", a spus femeia.

Rezultatele concursului vor fi facute publice pe data de 18 iulie, inregistrarea contestatiilor si transmiterea catre centre intre 18 – 19 iulie, pentru ca rezultatul la contestatii sa se publice pana pe 20 iulie, data de 21 iulie fiind anuntata pentru afisarea rezultatelor finale. Repartizarea pe posturi in sedinta publica va avea loc in zilele 21 – 23 iulie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
454

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
472

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
270

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...