Tinerii profesori nu vor mai preda la liceu daca nu au masterul

Tinerii profesori nu vor mai preda la liceu daca nu au masterul
Absolventii de facultate care nu au si studiile de masterat nu vor mai putea sa predea la liceu, conform unei Ordonante de Urgenta adoptate joi de Guvern.

Astfel, Executivul a conditionat ocuparea functiilor didactice din invatamantul liceal si postliceal de obtinerea diplomei de master pentru absolventii ciclului Bologna, scrie Gandul. In schimb, potrivit noii ordonante, cei care au terminat facultatea in cadrul vechiului sistem ce prevede patru ani de studiu reglementarile raman neschimbate cu conditia ca acestia sa fi parcurs si pregatirea psihopedagogica.

Transferul cadrelor didactice va fi mai usor Conform aceleiasi Ordonante de Urgenta, profesorii care au obtinut o medie de minimum sapte la examenul de titularizare si au optat pentru mediul rural se vor putea transfera ulterior in scolile din mediul urban fara sa mai treaca printr-o noua evaluare.

Modificarea legislativa prevede si posibilitatea transferului dascalilor de la oras la sate, cu conditia indeplinirii aceluiasi criteriu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
59

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
181

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte)

astăzi, 07:00
25

Sfinţii Andronic şi Iunia (sec. I) erau rude cu Sfântul Apostol Pavel şi au crezut în Hristos îna­intea Apostolului Neamurilor, precum însuşi mărturiseşte el în...