Andronescu: Directorii de scoli nu vor fi afectati de ordonanta - Adomnitei contrazice

Andronescu: Directorii de scoli nu vor fi afectati de ordonanta - Adomnitei contrazice

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Directorii unitatilor scolare nu vor fi afectati de ordonanta de urgenta a Guvernului privind structurile deconcentrate, aceasta facand referire doar la inspectorii scolari.

Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, in urma intalnirii cu membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Andronescu a spus ca nu si-a propus sa inlocuiasca un anumit numar de inspectori prin aceasta ordonanta, ci este interesata de performanta.

Declaratiile sale vin dupa ce primvicepresedintele PNL Ludovic Orban a acuzat-o de "minciuna sfruntata", explicand ca toti inspectorii scolari si directorii din invatamant vor fi afectati de ordonanta deconcentratelor.

Adomnitei anunta 9.000 de demiteri in scoli

In schimb, fostul ministru al Educatiei Cristian Adomnitei a anuntat, vineri, la Iasi, ca 9.000 de directori de scoli vor fi rasi din functii, potrivit Ordonantei de Urgenta 37/2009.

Deputatul iesean a explicat ca la alineatul 2 al articolului II din OUG 37/2009 se precizeaza clar ca inceteaza de drept, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, contractele de management educational incheiate in temeiul legii 128/1997, privind Statutul personalului didactic.

"Indiferent daca vorbim de o scoala din satul iesean Cioca Boca sau de un liceu din Capitala, ambii directori vor fi afectati de aceasta ordonanta. Practic, 9.000 de directori vor fi rasi din functii in urmatoarele 15 zile. Legea contrazice ceea ce spune doamna ministru Andronescu cu referire la faptul ca ordonanta nu afecteaza directorii de scoli. Acest act arata nepasarea, nesimtirea si ignoranta actualului Guvern fata de educatie", a declarat, in conferinta de presa, fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, citat de NewsIn.

Adomnitei a mai spus ca actul incalca si Pactul pentru Educatie, semnat si de cei doi presedinti ai partidelor aflate la guvernare, document unde, la capitolul obiective, se precizeaza ca semnatarii garanteaza "depolitizarea si profesionalizarea managementului institutiilor de educatie si cercetare". 

Ziare.com
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
11

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
42

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
31

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...