Tinerii care furau cabluri de telefon, cercetati in stare de libertate!

Tinerii care furau cabluri de telefon, cercetati in stare de libertate!
Cei patru tineri care furau cabluri din reteaua Romtelecom vor fi cercetati in stare de libertate, pentru distrugere, tentativa de furt calificat si furt calificat in forma continuata.

Desi au fost retinuti pentru 24 de ore, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani au dispus eliberarea acestora, pe motiv ca nu reprezinta un pericol daca sunt lasati in libertate.

Va reamintim ca la data de 03.08.2012, orele 03.30, în urma activităţilor desfăşurate în cadrul acţiunii pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de cablu telefonic, organizate la nivelul Sectiei de politie rurala nr. 2 Corni, au fost identificate 2 persoane necunoscute de sex masculin care au încercat să sustragă cablu de telecomunicaţii Romtelecom de pe raza satului Tudora.

Fiind surprinşi de către lucrătorii de poliţie, autorii au fugit, încercând să se sustragă identificării însă, în urma activităţilor specifice şi de cercetare, aceştia au fost identificaţi la aceeaşi dată în persoanele numiţilor B. A. de 16 ani şi D. Samoel – Daniel de 17 ani, ambii din com. Tudora, jud. Botoşani. În urma documentării activităţii lor infracţionale, s-a stabilit că, în perioada februarie – august 2012, împreună cu A. Neculai de 18 ani şi A. Constantin de 23 de ani, din com. Tudora, au sustras cablu electric în dauna Romtelecom de pe raza localităţii Tudora în valoare de circa 58.690 lei şi au distrus cablu de acelaşi fel în valoare de 1.842 lei într-un număr de 17 cauze penale cu autori necunoscuţi.

Autorii acţionau în grup de câte 2 până la 4 persoane, prin escaladarea stâlpilor pe care se afla amplasat cablul şi supravegherea zonei în care acţionau.

După comiterea faptelor, aceştia transportau cablul în diferite zone puţin populate din apropierea satului Tudora, unde îi dădeau foc în vederea extragerii cuprului pe care îl valorificau ulterior către diferiţi comercianţi ambulanţi care tranzitau localitatea Tudora.

În cauză s-a procedat la începerea urmăririi penale faţă de învinuitul B.A. sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, distrugere, tentativă de furt calificat, faţă de învinuitul D. Samoel – Daniel sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, distrugere şi tentativă de furt calificat, faţă de învinuitul A. Neculai, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în formă continuată şi faţă de A. Constantin, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în formă continuată şi tentativă de furt calificat, se arata intr-un comunicat al IPJ Botosani.

Totodată, s-a dispus faţă de învinuiţi măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore iar la data de 04.08.2012 au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

Procurorul de caz a confirmat începerea urmăririi penale faţă de învinuiţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor care fac obiectul cauzei, însă nu şi-a însuşit propunerea de arestare preventivă şi a dispus eliberarea acestora din arestul IPJ Botoşani la expirarea duratei reţinerii, motivând că, în cauză, nu există probe certe din care să rezulte că lăsarea lor în libertate prezintă pericol concret pentru ordinea publică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
531

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
216

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...